Desktopul viitorului va fi interactiv pentru Microsoft

Scris de

windows phoneCompetitia in domeniul calculatoarelor personale se incinge si devinde din ce in ce mai greu sa spunem exact ce este un PC.

Stewardesele din avioane fac diferenta intre telefoane si computere, dar producatorii si vanzatorii acestora nu prea.

Si exact aceasta ceata ofera Google si Apple o sansa de a ataca Microsoft, dar in acelasi timp da si Microsoft puterea de a-si cimenta suprematia.

Google ne vrea pe net

Google abia asteapta sa intram pe un browser. De ce? Pentru ca imediat dupa aceea dam peste un serviciu al Google care ii genereaza un purcoi de bani gigantului cautarilor. Google a intrat pe domeniul PC dezvoltand Chrome OS, browserul Chrome si joaca tare si pe domeniul platformelor mobile dupa ce a lansat Android.

Apple ne vrea consumatori

Apple vrea altceva: ademeste utilizatorii sa intre pe iTunes sau App Store pentru a lasa ceva banuti companiei conduse de Steve Jobs. De ce? Deoarece pe langa toti banii pe care ii face prin vanzarea de hardware ca Mac sau iPhone, mai incaseaza consistent si din distribuirea de bunuri digitale in mediul virtual. Strategia sa e in doua directii: vanzarile de Mac impulsioneaza pe cele de iPhone iar iPhone conduce si adoptia de catre utilizatori a Mac-urilor.

Microsoft ne vrea cu licenta. Deocamdata…

Dar Microsoft? Gigantul lui Bill Gates a fost mai putin clar in privinta a ceea ce tinteste. Mai ales cu calculatoarele traditionale. Vrea ca oamenii sa aiba sisteme de operare Windows. De ce? Pai in primul rand pentru ca Microsoft castiga bani din vanzarea de copii si licente de Office. CNET scrie ca eventual oamenii se vor intreba de ce sa plateasca pentru licenta din moment ce pot avea ceva gratis.

windowsPhoneEste Microsoft terminat?

Desigur ca nu. Orice companie cu miliarde de dolari la dispozitie isi poate permite strategia castigatoare. Microsoft a vandut 90 de milioane de copii ale Windows 7. Semn ca deocamdata proprietarii de calculatoare traditionale si companiile nu vor sa schimbe ceva.

Totusi, viitorul desktop al Microsoft ar putea ajunge in aceeasi directie ca la Google si Apple: mobil. Si cel mai important motiv este ca mobilitatea va da ocazia Microsoft sa faca ceea ce fac acum Google si Apple: sa inoveze in experienta utilizatorului cu aparatul.

Apple a inceput extinderea experientei date de iPhone cu iPad si ar putea trece si la revolutionarea Windows 7.

Actualele modele de sisteme de operare (Windows, iPhone OS, Android – Chrome OS) converg catre o singura directie: magazine online de aplicatii, continut media, reclama si alte servicii online. Dar toate sa fie livrate pe dispozitive care arata din ce in ce mai putin ca un telefon si mult mai mult ca un PC… fara sa fie unul traditional.

Care? Tablete, computere de autoturism, televizoare ori vor fi integrate chiar in frigidere.

Sistem de operare pentru casa

Dar cum ar fi sa ai un sistem de operare la… casa? Sa-i spui sa faca comanda online dupa mancare, sa plateasca facturile de utilitati folosind datele cardului tau, sa porneasca alarma dupa tine si sa comande aspiratoarele inteligente care sa curete locuinta in lipsa propriatrilor. Si va putea chiar sa interactioneze cu fiul tau in programele sale de e-learning, facandu-ti un raport despre progresul sau la rezolvarea temelor.

Va avea Microsoft ceva de spus aici?

Sursa: CNET
Sursa foto: PC World

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] pare deloc si chiar aplicabil la costuri reduse in urmatorii cativa ani. Pentru ca acum deja exista case digitale pentru bogati. The Business Insider crede ca ne uitam undeva la 20 sau 30 de ani in viitor. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.