Facebook a intrecut Google in traficul din SUA

Scris de

Un nou razboi se profileaza la orizont, dupa ce reteaua de socializare Facebook a depasit Google in traficul saptamanal.

Compania din Palo Alto a trecut de un nou hop, dupa ce a reusit sa aiba timp de o saptamana mai mult trafic decat gigantul cautarilor in Statele Unite. Diferenta dintre cele doua companii a fost mica. Pentru intervalul care s-a terminat pe 13 martie, vizitele pe Facebook au totalizat 7,07% din totalul traficului din SUA, potrivit Experian Hitwise, o companie care masoara traficul online. Vizitele pe motorul de cautare Google au totalizat 7,03%.

Facebook a inregistrat 100 de milioane de noi utilizatori intre septembrie si februarie, ajungand la un total de 400 de milioane de utilizatori activi.

Cumparaturi dupa recomandari nu dupa comparatii

Inversarea clasamentului este importanta, deoarece oamenii isi petrec mai mult timp vorbind si interactionand unii cu altii. Asta are efect asupra Google deoarece oamenii ar putea lua deciziile prin ascultarea semenilor decat prin cautari traditionale.

Ca urmare, vom fi martorii unei noi rivalitati, Google – Facebook, pentru atragerea de reclama. Facebook a mai avut trafic mai mult decat Google in SUA de Craciun in 2009 si in prima zi a anului 2010. Calculele companiei nu au luat in calcul si vizitele pe site-urile legate de Google, gen Google Maps si You Tube, ci doar pe domeniile Facebook.com si Google.com. In urma cu exact un an, Facebook inregistra doar 2,48% din traficul american iar Google avea 6,46%.

Google a lansat recent serviciul Buzz, care concureaza cu retelele de socializare.

Sursa: www.mercurynews.com
Sursa foto: thenextweb.com

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.