Facebook a restaurat contul lui Khodorkovsky

Scris de

Reteaua sociala a dat drumul din nou contului personal al oligarhului care face inchisoare politica in Siberia si si-a cerut scuze pentru suspendarea temporara.

Administratorii Facebook blocasera sambata profilul, localizat la Facebook.com/m.khodorkovsky fara niciun avertisment si fara vreo explicatie. Contul este operat de serviciul de presa al fostului patron de la Yukos si a fost autorizat personal de catre el, potrivit Kommersant.
Mikhail Khodorkovsky, odinioara cel mai bogat om al Rusiei si adevrsar declarat al lui Vladimir Putin, face 8 ani de inchisoare sub acuzatia de evaziune fiscala. Un al doilea proces se va incheia in decembrie iar miliardarul ar putea primi alti 22 de ani de inchisoare.

Restaurarea contului nu a fost lipsita de peripetii. Cum pasaportul oligarhului i-a fost confiscat in 2003, familia sa a gasit livretul sau militar si l-au trimis scanat la Facebok. Numai ca gigantul social a replicat ca nu e de ajuns. Pana la urma suspendarea a fost ridicata.

Contul in cauza a fost deschis in aprilie 2009 si pe el se transmit stiri legate de procesul lui Mikhail Khodorkovsky si al partenerului sau comercial Platon Lebedev. Are 5.000 de prieteni, maximul permis de Facebook.

Sursa: The Moscow Times
Sursa foto: Facebook

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.