Fujifilm ar putea prelua Olympus

Scris de

Nu a trecut mult de la declansarea scandalului privind fraudele de la Olympus, ca producatorul de camere foto si echipamente medicale deja are primul pretendent la preluare: Fujifilm.

Aceasta a fost indicata dupa ce Fuji Xerox se pregateste pentru extindere in pietele asiatice, in special China.
Olympus a confirmat azi in rapoartele sale financiare o paguba de 1,1 miliarde de dolari si a retrimis rezultatele pe care acum le mentioneaza a fi corecte, spre deosebire de cele falsificate de catre fostii directori. Acum, compania mai are doar 589 de milioane de dolari in conturi, ceea ce o face drept o tinta numai buna de preluat.
Shigetaka Komori, seful Fujifilm, declara luna trecuta ca “este prea devreme sa discutam de problemele Olympus”, mai ales ca o comisie investiga afacerile companiei.

Fujifilm realizeaza si ea echipamente pentru scanari medicale. Olympus a inceput ca un producator de microscoape si acum controleaza 70% din piata globala de endoscoape gastro-intestinale, fiind vital pentru medicina si sanatatea mondiala ca productia sa continue in acest domeniu.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: www.adriatiko.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.