Galaxy Nexus a facut de ras Windows Phone la propriile teste

Scris de

Cand Microsoft a “inventat” campania “Smoked by Windows Phone” scopul era de a atrage noi utilizatori pentru platforma sa. A reusit, in schimb, sa se faca de ras.

Sahas Katta, un fan al designului Windows Phone dupa cum se declara, a mers la un Microsoft Store aflat in vecinatatea sa. Aici propriul Galaxy Nexus bazat pe Android 4.0 s-a “luat la tranta” cu unul dintre smartphone-urile bazate pe platforma Microsoft.
Reamintim, gigantul din Redmond a anuntat ca daca doritorii castiga atunci pot lua acasa un calculator editie speciala Hunger Games de 1.000 de dolari. Iar daca pierd au ocazia de a schimba telefonul perdant cu un nou smartphone bazat pe Windows Phone 7.

Ei bine, desi testele in cauza favorizeaza puternic aparatura si serviciile Microsoft, Sahas tot a reusit sa castige. Competitia a constat in a arata vremea din doua orase diferite. Personalul din magazinul Microsoft deja avea doua tile-uri pregatite pe ecranul de start, insa eroul nostru avea doua widgeturi similare la start. Si mai important, Sahas a oprit blocarea automata a telefonului, ceea ce i-a permis sa arate informatia ceruta la doar o clipa dupa apasarea butonului power. De ce a durat mai putin decat pe Windows Phone 7? Pentru ca n-a fost necesar decat un clic, in vreme ce pe platforma Microsoft trebuia intai apasat butonul power, pe urma trecut de ecranul de blocare pentru a ajunge la interfata Metro cu tile-uri.

Scuza si scandalul

Cum evenimentele au luat o turnura neasteptata, personalul angajat la magazin nu a dorit sa-i recunoasca victoria, venind cu scuza ca trebuia “sa arate vremea in doua orase diferite din doua state diferite” pentru a castiga.
La final, Sahas a indurat si umilinta de a fi fortat sa faca o poza langa un indicator care anunta sus si tare ca telefonul sau a fost facut praf. Pe engleza era asa: “My Android was smoked by Windows Phone”.
Dar cum el si-a facut publica povestea pe propriul site, aceasta a fost pe urma preluata de presa de specialitate. Si, ca urmare a dezastrului de PR, Ben Rudolph, “evanghelistul” Microsoft care a jucat un rol central in campanie, si-a cerut scuze pe Twitter din cauza problemelor cauzate si a oferit posibilitatea unei rejucari a confruntarii.

Intre Inspector Gadget si Rambo

Cunoscut drept o imbinare intre Inspector Gadget si Rambo, Ben Rudolph este antrenat in Krav Maga, sistemul de autoaparare folosit de fortele israeliene si are o centura neagra in Jiu-jitsu. Ani buni el a antrenat politistii din Washington si soldatii armatei americane. La CES, Rudolph a pariat cate 100 de dolari cu fiecare entuziast de la targ care era dispus sa-l provoace la un concurs de viteza. Scopul era sa faca o fotografie si sa o posteze cat mai rapid pe Twitter. Competitia s-a incheiat cu 30 de victorii pentru el, trei infrangeri si o remiza.

Morala: nu te lauda daca nu ai un produs bun

Compania promoveaza mult faptul ca rularea Windows Phone este lina insa confunda acest lucru cu viteza si personalizarea. Interfata Metro este foarte fluida, insa asta nu e decat din cauza imaginilor animate si nu poate fi numita putere bruta sau viteza. In continuare Windows Phone nu suporta procesoare dual-core, in vreme ce Android deja a ajuns la quad-core; de asemenea platforma Microsoft nu suporta Flash, tethering, NFC si ecrane cu rezolutii HD, pe cand Android demult ofera asa ceva. Concluzia pentru Microsoft nu poate fi decat una: nu te lauda daca chiar nu ai un produs mai bun. Pentru utilizatori, lectia e si mai simpla: daca vrei ceva care sa-ti ia ochii prin animatii si usurinta de utilizare, atunci ai la dispozitie iOS si Windows Phone Mango. Dar daca vrei performanta pana la ultimul strop de energie si personalizare pana in maduva kernelului, atunci alegi Android…

Sursa: The Verge
Sursa foto: gearnyt.dk

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.