GestureCube, aparatul care raspunde la gesturile umane

Scris de

gesturecubeExista viata dupa touchscreen? Categoric, da. Va uitati la viitorul aparatelor de acest tip. Gesture Cube este un gadget programat sa raspunda la miscarile mainii. El recunoaste ceea ce ii transmite “stapanul” si interactioneaza in consecinta.

Un prototip prezentat de GadgetLab arata cum functioneaza totul. Apatatul poate fi folosit la accesarea muzicii, la cautarea de retete si la vizualizarea pozelor. Numai bun sa stea in bucatarie. Cubul “simte” miscarile mainii facute aproape de ecran si le translateaza in comenzi pentru el insusi. Este o interfata pentru urmatoarea generatie de aparate electronice, spune Ident, compania germana care l-a dezvoltat.

Cubul are senzori care detecteaza apropierea mainii si transmit coordonatele partii electronice. Functii ca pornirea playlistului sau activarea navigarii pe internet pot fi date anumitor gesturi. Finalmente, atingerea unui buton activeaza sarcina data. Deocamdata, ideea este doar la stadiul de concept.

Dar interesul pentru recunoasterea gesturilor ne spune de cum vor arata gadgeturile in viitorul apropiat.

Asteptam viitoarea generatie de iPhone si iPad care sa contina aceasta idee. Pana atunci, bucurati-va de filmulet.

Sursa: GadgetLab
Sursa foto: GadgetLab

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Scris la data 08/02/2010 de Catalin in IT&C Compania germana Ident intentioneaza construirea unui gadget revolutionar, Gesture Cube, care sa raspunda la gesturile umane, relateaza Renne. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.