Google a interzis folosirea Windows

Scris de

Google a interzis folosirea tuturor versiunilor de Microsoft Windows din cauza problemelor de securitate din aceste sisteme de operare. Angajatii vor opta intre Apple Mac OS si Linux, scrie Fast Company, care citeaza o stire pe surse din Financial Times.

Interdictia vine dupa ce computerele Google au fost hacuite la inceputul acestui an din China.
Google este concurent direct cu Microsoft intr-o serie de domenii, cele mai notabile fiind motoarele de cautare, unde Google are peste 80% din piata iar Bing cam 15% dar in crestere. La acestea se aduna sistemele de operare mobile, unde Google a depasit trimestrul trecut Microsoft cu Android. Cei doi giganti IT se mai dueleaza in sistemele “cloud” care tintesc atragerea oamenilor pe internet – iar Google Docs este cel mai important exemplu de stocare online a datelor. Lista continua cu browserul Chrome versus Internet Explorer, Google TV versus Windows Media Center pentru sistemele cu adevarat multimedia si telefoane (Nexus One versus Kin One si Kin Two) . In curand competitia se va face si pe sectorul sistemelor de operare dektop si netbook, dupa ce Google va lansa Chrome OS.

Pe de alta parte, Apple tocmai a depasit Microsoft in capitalizare saptamana trecuta si a devenit cea mai valoroasa companie din IT si tehnologie din lume. Apple produce sisteme de operare – Mac OS, playere media (iPod versus Zune), browsere (Safari versus IE), sisteme de operare mobile (iPhone OS versus Windows Mobile si Windows Phone 7), telefoane inteligente (iPhone versus Kin One si Kin Two), sisteme Apple TV contra Media Center.

Chiar daca Google n-a vrut decat sa se protejeze, o astfel de miscare este foarte dura pentru Microsoft mai ales cand explicatia este ca Windows-ul e prea usor de atacat. Cam seamana cu povestea gaurilor din Internet Explorer, unde Comisia Europeana si Germania au recomandat Firefox.

Sursa: Fast Company
Sursa foto: Fast Company

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.