Google isi cenzureaza propria investitie educationala

Scris de

Din moment ce Google a trecut pe “lista neagra” retelele de partajare de pe internet, nu a trecut mult pana s-a observat ca gigantul cautarii isi cenzureaza propria investitie facuta in Khan Academy.

Aceasta este celebra pentru cursurile sale gratis disponibile pe Youtube si care tocmai facuse un parteneriat cu BitTorent pentru distributia filmuletelor sale. In mod ironic, faptul ca Google a acordat fundatiei cateva milioane de dolari pentru extinderea retelei sale a legitimizat faptul ca pe retelele de partajare nu se afla numai continut piratat.

Cel mai popular motor de cautare din lume a blocat din BitTorrent din facilitatea Google Instant, care gaseste in timp real rezultate, pe masura ce introduci literele in casuta de cautare.
Recent, autoritatile din SUA au inchis recent cateva site-uri de torrente pe motiv ca prin ele se transfera copii ilegale de filme si show-uri televizate.
Sal Khan, activistul din spatele fundatiei, spune ca torrentele sunt un mod eficient de a distribui intregul portofoliu al Academiei. Cursurile se pot scrie pe un CD si distribui in zone unde nu exista internet broadband.

Google a fost mereu adepta open source si a culturii transparentei. Problema cu Khan e o indicatie asupra cum politicile SUA in domeniul tehnologiei lovesc in cei nevinovati…

Sursa: Fast Company
Sursa foto: www.androidauthority.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.