Google Nexus One vs Apple iPhone 3GS

Scris de

Nexus_iPhone.bmpEste evident ca Google s-a hotarat sa intre pe piata telefoanelor mobile din doua motive clare: piata terminalelor inteligente a crescut sustinut chiar si pe timp de criza iar rivalii de la Apple, cu terminalul iPhone, au facut legea pe acest segment. Astfel, Nexus One poate fi considerat un dispozitiv gandit de Google si partenerii de la HTC cu iPhone in minte.

In afara de design, la care Apple, dupa parerea mea conduce, Google a reusit sa depaseasca iPhone 3GS, ultima versiune de iPhone, aproape pe toate segmentele. A avut, ce-i drept, si 7 luni in plus la dispozitie pentru asta. 3GS a fost lansat in iunie 2009.

Sa incepem insa comparatia. Nexus One are un ecran AMOLED (pe baza de diode emitatoare de lumina) cu diagonala de 3,7 inci, cu o rezolutie de 480 x 800 pixeli. Ecranul iPhone, de tip TFT (pe baza de cristale lichide si Thin-Film Tranzistor), are diagonala de 3,5 inci si o rezolutie mai mica, de 320 x 480 pixeli. Tehnologia AMOLED este mai avansata, oferind imagini mai luminoaste si mai apropiate de realitate.

Ambele telefoane au slot audio universal de 3,5 milimetri si agenda cu intrari nelimitate. Nexus are o memorie RAM dubla comparativ cu iPhone 3GS, de 512 MB, fata de 256 MB la terminalul Apple. Terminalul Google dispune de un procesor cu viteza superioara – Qualcomm Snapdragon QSD8250 de 1 GHz. Pe telefonul Apple este instalat un processor ARM Cortex A8 de 600 MHz. Ambele dispozitive au sisteme de operare usor de folosit: Nexus ruleaza Android iar iPhone 3GS ruleaza iPhone OS.

Capacitatea maxima de stocare este la ambele terminale de 32 GB. La Nexus ea poate fi atinsa prin intermediul unui card de memorie (cel inclus in pachet este de doar 4 GB) iar la iPhone 3GS ea este interna.

Ambele terminale dispun de tehnologie 3G care permite viteze de descarcare a datelor de pana la 7,2 Mbps si conexiuni Wi-Fi. La capitolul Bluetooth, cel de pe Nexus este stereo, ceea ce inseamna ca permite primirea si trimiterea de fisiere iar cel de pe iPhone poate fi folosit numai pentru conectarea unui dispozitiv hands-free.

Amandoua telefoanele includ slot compatibil USB 2.0, pentru transferul de date in mare viteza catre PC si viceversa. Atat Nexus cat si iPhone 3GS includ receptoare GPS.

La camera foto Nexus puncteaza detasat. Terminalul Google include o camera de 5 megapixeli, capabila de inregistrare video, cu autofocus, LED Flash, detectare automata a zambetului si geo-tagging. Camera iPhone 3GS are o rezolutie de 3,2 megapixeli, permite de asemenea inregistrarea video, dispune de autofocus, geo-tagging si de touch focus. Niciunul nu include camera secundara pentru apeluri video.

Bateria de pe iPhone 3GS are o autonomie mai mare in standby (300 de ore fata de 250-290 la Nexus) dar in convorbire acest indcator este egal (in medie 8,5 ore). iPhone 3GS puncteaza la redarea de muzica. Bateria sa are o autonomie de 30 de ore in acest regim, comparativ cu 20 de ore la Nexus One.

Nu puteam compara pretul Nexus si al iPhone 3GS deoarece difera de la tara la tara. Mai mult, deocamdata in Romania telefonul Google nu va fi disponibil o buna bucata de vreme.Totusi, este de asteptat ca pretul Nexus sa fie mai mic. Mai mult, si srategiile de vanzare sunt diferite. Apple vinde iPhone 3GS prin intermediul operatorilor de telefonie mobila pe cand Google il livreaza direct catre utilizatori.

Nu in ultimul rand, iPhone 3GS este disponibil in doua culori, alb si negru iar Nexus doar in nuanta maro.

apple-iphone-3gs-00google-nexus-one-new-2

Sursa: Renne.ro
Sursa foto: Renne.ro

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.