Google: profit de 2,3 miliarde de dolari, investitii in crestere

Scris de

Titanul motoarelor de cautare, Google, a realizat un profit de 2,3 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului, fata de 1,96 miliarde in aceeasi perioada din 2010.

Si ar fi avut un profit si mai mare daca nu-i cresteau costurile cu salariile si forta de munca si investitiile. Compania a angajat 2.000 de oameni in primul trimestru, ajungand la 26.316 salariati, cu 7,4% mai mult fata de cei 24.400 din decembrie.

Veniturile totale au fost de 8,58 miliarde de dolari, fata de cei 6,78 miliarde de anul trecut. Dar excluzand banii pe care ii da site-urilor partenere, a avut vanzari de 6,54 miliarde de dolari, fata de estimarea analistilor de 6,32 miliarde. Sau fata de cele 5 miliarde de dolari din primele trei luni ale anului trecut.

Saptamana trecuta co-fondatorul Larry Page a preluat functia de director general de la Eric Schmidt. Acesta a fost numit presedinte executiv si se ocupa de relatiile cu guvernele lumii.

Compania incearca sa isi diversifice sursele de venituri in afara cautarii pe net, spre zona reclamelor video (Youtube) sau in zona mobila (Android). Totusi, infrunta o concurenta din ce in ce mai intensa din partea Facebook pe partea de internet, Apple in publicitatea de pe mobile si Groupon pe zona promotiilor locale.

Investitorii se tem ca Page va accelera investitiile, astfel ca actiunile companiei au scazut cu 5%.

Sursa: Wall Street Journal
Sursa foto: spotsunknown.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.