Google versus Nokia

Scris de

Daca vi se parea ca Google se lupta cu Apple pentru dominatia asupra platformelor de operare ale telefoanelor inteligente si ca Nokia se cotonogeste degeaba cu Apple prin doua procese, atunci v-ati inselat.

Exista si o rivalitate a sistemelor de operare libere, “open source”. Eric Schmidt, directorul executiv al Google a anuntat recent ca 200.000 de telefoane cu Android sunt activate in fiecare zi. Schmidt a vorbit jurnalistilor la o conferinta din Lake Tahoe, California.

Cifrele impresionante arata un progres enorm pentru sistemul de operare al Google, in doar cateva luni devansand la vanzari iOS 4 al Apple, “sufletul” din iPhone.
Stirea a coincis cu un studiu recent al companiei de cercetare iSuppli, care prezice ca telefoanele Android le vor depasi pe cele iPhone per total pana in 2012. In acel moment, Android va fi folosit in total pe 75 de milioane de smartphone-uri, in timp ce doar 62 de milioane de oameni vor avea iPhone.

Cu toate acestea, Symbian Foundation, celalalt mare sistem liber din lume, inregistreaza zilnic 300.000 de telefoane. Suma a fost dedusa din cele 27 de milioane de telefoane cu Symbian livratein trimestrul al doilea, marea majoritate de catre Nokia.

Sursa: Venture Beat
Sursa foto: www.trendbird.co.kr

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.