Hackerii 4chan au o insula pe harta digitala a tarilor

Scris de

Randall Monroe a inceput in 2007 un proiect numit “Harta comunitatilor online”. Fata de primul Atlas al acestora din acel an, multe s-au schimbat in noua harta. Acum, comunitatea de hackeri 4chan are o insula a sa, la fel si Youtube, Skype, Twitter sau jocurile multiplayer online, unde World of Warcraft isi are felia regelui sau.

Umorul lui Monroe apare fin in prezentarea “Marelui Firewall”, dincolo de care se afla “Golful Chinei”, o referire la cenzura practicata de statul asiatic pe internet. Fata de 2007, centrii de putere s-au schimbat. Daca atunci “imperiile” erau Myspace, Friendster, AOL, Live Journal si Xanga, acum acestea sunt Facebook, Farmville si Happy Farm. Acesta din urma este un joc chinez de massive multiplayer cu 228 milioane de utilizatori activi, fata de cei 62 de milioane din Farmville. Blogurile din IT, precum Engadget, TechCrunch si Gizmodo, au si ele o peninsula.

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: TechCrunch

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.