Hackerii din App Store, depistati de un roman

Scris de

Programatorul roman Alexandru Brie a depistat 41 de aplicatii suspecte in sectiunea Carti de pe App Store, magazinul online al Apple.

Descoperirea sa a venit in acelasi moment in care mai multi utilizatori au reclamat spargerea conturilor lor de iTunes si incarcarea cu facturi legate de aplicatiile respective. Ulterior, Apple a scos aplicatiile buclucase din App Store, potrivit informatiilor prezentate de revista americana PC World.
Brie a observat ca din top 50 aplicatii, primele 41 sunt prost codate si par a fi vietnameze dar n-au putut fi localizate. Programatorul nostru are si el o aplicatie pentru citit carti, dar “Self Help Classics” a sarit direct in varful topului celor mai bine vandute, desi nu pre avea review-uri sau note date de utilizatori. Alexandru a scris pe blogul sau ca aplicatia a fost in top 20 in ultimele 18 luni.
Ulterior s-a observat ca din top 50, 41 erau similare si nu aveau reviewuri din partea oamenilor in ciuda faptului ca erau in topul listei.

Initial a asteptat ca respectivele aplicatii sa mai scada in popularitate, dar acest lucru nu s-a intamplat. Dupa care, a fost contactat de un alt dezvoltator de aplicatii care a observat o anamalie: acestea nu sunt aplicatii care ar fi in mod normal de top. Dezvoltatorul acestora este mycompany/Thuat Nguyen.

Problema tot dureaza de vreo doua saptamani, de cand compania App Annie, care urmareste aplicatiile pentru iPhone, a observat ca unele programe create de mycompany au cresteri foarte mari.
Cel putin una din cele 41 de aplicatii au comentarii de la oameni care reclama ca conturile lor au fost sparte si folosite la cumpararea aplicatiei.

Dupa ce a contactat un angajat al Apple, o parte din aplicatiile suspecte au fost scoase din App Store. Altele au ramas, dar gigantul it verifica indeaproape totul.

Sursa: PC World
Sursa foto: www.iphonebuzz.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.