Hotii cibernetici vand bancomate false si spala bani

Scris de

Infractorii cibernetici ofera deja bancomate false la vanzare la preturi pornind de la 3.500 de dolari, potrivit unui raport al companiei Panda Security.

Pe langa acestea, mai sunt oferite si carduri de credit sau debit, de la 180 de dolari in sus, si masini de clonare, variind intre 200 si 1.000 de dolari.
Panda a anuntat ca a descoperit o vasta retea care se ocupa cu vanzarea de detalii bancare furate, impreuna cu alte tipuri de produse, pe forumuri si mai mult de 50 de magazine online dedicate.
“Aceasta este o industrie aflata în crestere rapida, iar criminalii cibernetici sunt complici si se sprijina reciproc în furtul de informatii personale pentru a obtine bani”, se arata în raport.

Iar un alt studiu, de data asta de la Cisco, ne spune ca din moment ce economia infractorilor cibernetici se extinde, iar aceştia au acces la surse de bani tot mai mari, operatiunile de spalare de bani devin tot mai elaborate si internationalizate. Expertii gigantului de retelistica anticipeaza ca acesta va fi un obiectiv major al investitiilor în stoparea infractionalitatii cibernetice în anul 2011.

Sursa: Infosecurity Magazine
Sursa foto: newtech.aurum3.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.