HP a prezentat tableta TouchPad si telefoanele Veer si Pre 3

Scris de

Hewlett-Packard (HP) isi face intrarea in lumea tabletelor anuntand TouchPad, un dispozitiv cu ecran de 10 inci, care va rula pe sistemul de operare webOS 3.0 si va avea procesor Snapdragon dual-core de 1,2 GHz.

Tableta tinteste clar coroana purtata de iPad iar la caracteristici mai regasim un display cu rezolutie de 1024 x 768, giroscop, accelerometru, busola, iar ca stocare avem variante de 16 GB sau 32 GB. In fata exista o camera de 1,3 megapixeli pentru apeluri video pe Skype si un set de boxe stereo. Pe partea de conectivitate regasim WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR plus A-GPS.
Una din cele mai frumoase surprize este Touch-to-Share, prin care se pot transmite ultre-usor documente, linkuri, cantece sau chiar convorbiri intre smartphone-urile Palm si tableta doar alaturandu-le. Synergy se ocupa cu sincronizarea mailului.

Gadgetul vine si cu o serie de periferice interesante, precum un dock in care se poate pune si o tastatura wireless cu conexiune. Cantareste circa 750 de grame.
Lansarea vine cu intarziere fata de competitori, Apple concurand aproape singur pe piata timp de un an prin iPad iar alti manufacturieri anuntand o puzderie de tablete bazate pe Android 3.0 Honeycomb la CES. Fotografii ale sale au aparut pe net acum trei saptamani iar mai inainte ajunsesera si specificatiile.

HP Pre 3 si HP Veer

HP Pre 3 este urmasul actualului Palm Pre 2 si va avea un ecran de 3,6 inci, tastatura culisanta pe vertical si procesor de 1,4 GHz. Ecranul are o rezolutie de 480 x 800 iar conectivitatea este asigurata de WiFi 802.11b/g/n, 3G HSPA+ si EVDO. Poate fi cumparat cu 8 GB stocare sau 16 GB. Va fi disponibil din vara.
HP Veer este un telefon foarte mic, avand un ecran tactil de doar 2,6 inci ce va fi disponibil la inceputul primaverii. Fiind micut, are o rezolutie de doar 320 x 400, ceea ce inseamna ca tinteste segmentul mediu. Are si el o tastatura culisanta si tot vertical. Ambele terminale ruleaza webOS 2.2, suporta Flash si au camere de 5 megapixeli.

Sistemul de operare webOS este vazut drept o platforma puternica, concurent redutabil pentru iOS de la Apple sau Android de la Google, dar nu a atras atentia dezvoltatorilor de aplicatii. Sistemul de operare a venit o data cu achizitia de 1,2 miliarde de dolari a Palm, de anul trecut.
HP urmeaza aceeasi strategie ca si Apple, avand atat software-ul cat si hardware-ul integrat si oferind servicii.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.