IBM cumpara Kenexa Corp pentru 1,3 miliarde de dolari

Scris de

International Business Machines (IBM) va cumpara Kenexa Corp, un producator de software pentru resurse umane, intr-o miscare care va creste competitia cu Oracle si SAP. Tranzactia se va realiza pentru 1,3 miliarde de dolari.

Achizitia subliniaza importanta crescanda pe care lentii giganti IT o dau firmelor tinere, axate pe web, ce cresc ca Fat-Frumos din poveste si ale caror produse sunt mai putin vulnerabile la scaderea economica. Nemtii de la SAP au cumparat SuccessFactors in decembrie 2011 pentru 3,4 miliarde de dolari, in vreme ce Oracle a insfacat rivala Taleo Corp pentru 1,9 miliarde de dolari in luna februarie.
Acestea au realizat mai multe achizitii in zona cloud-computingului. Actiunile Kenexa au crescut 42% la New York, egaland oferta IBM. Achizitia sugereaza ca IBM e gata sa puna piciorul in piata aplicatiilor web, concurand cu partenerii de la SAP sau rivalii Oracle si Salesforce.com Inc, cel mai mare producator de software baza pe in piata aplicatiilor web pentru corporatii.
Anterior, divizia software a IBM s-a axat in principal pe email, baze de date si sisteme de operare.

Cursa inarmarilor

Dupa ce Oracle a intrat pe hardware prin achizitia Sun Microsystems iar SAP a intrat pe zona bazelor de date, ambele pozitionand aceste companii de top din aplicatii direct pe pietele traditionale ale IBM, aceasta poate are mai putine rezerve in privinta participarii in piata aplicatiilor si a software-ului ca serviciu.
Kenexa are peste 8.900 clienti in special companii din zona serviciilor financiare, farmaceutice, retail si industrii axate pe produse de larg consum.

Sursa: Reuters
Sursa foto: youmobile.org

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.