IBM preia din nou coroana pentru cel mai puternic supercomputer

Scris de

buy canadian viagra

=”150″ />International Business Machines (IBM) a preluat din nou coroana pentru cel mai rapid supercomputer din lume cu Sequoia, un “monstru” care poate opera 16,325 petaflops de date.

Acesta a fost realizat pentru National Nuclear Security Administration (NNSA), autoritatea americana din domeniul nuclear, si este realizat din 96 de sisteme IBM Blue Gene/Q System. NNSA va folosi noua jucarie pentru teste atomice artificiale, astfel ca americanii nu vor mai detona incarcaturi nucleare in subteran.

Anterior, cel mai puternic supercomputer fusese realizat de catre Fujitsu si se numea K Computer. Acesta era capabil sa proceseze 10,51 petaflop.

Pe langa faptul ca e cu circa 60% mai rapid, Sequoia consuma si cu o treime mai putin decat concurenta. Cu toate acestea, utilizarea sa necesita o alimentare de 7,9 MW. Iar la o asemenea putere necesara si racirea e pe masura, bazata pe apa. Cele 96 de rack-uri au 1,6 milioane de nuclee de procesoare iar sistemul vine cu 1,6 petabytes de memorie RAM.

“Sequoia va furniza o intelegere mai completa a performantei armelor, in mod notabil a hidrodinamicii si a proprietatii materialelor la temperaturi si presiuni extreme”, a declarat Bob Meisner, director in cadrul NNSA.
Practic, sistemul va incerca sa gaseasca care sunt modelele cele mai stabile pentru a sprijini eforturile de extindere a duratei de viata pentru vechile arme.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.