In 5 ani, Windows Phone va depasi BlackBerry

Scris de

Piata telefoanelor inteligente va ajunge la 653 milioane de unitati pana in 2016 iar Windows Phone, sistemul de operare al Microsoft, va depasi BlackBerry, potrivit companiei de cercetare a pietei Ovum.

Firma prezice ca Android va creste mai departe, ajungand la 38% din piata mondiala. In acel moment Apple va avea 17,5% pe cand producatorul smartphone-urilor BlackBerry, Research in Motion (RIM), va avea 16,5%. Surpriza este cota la care va ajunge Windows Phone, care va rula pe 17,2% din telefoanele inteligente. Si este si o surpriza buna dar si una rea.

Este buna deoarece va creste fata de actualul nivel de 5% insa va fi o prabusire pentru Nokia. Compania finlandeza, liderul global, a convenit recent un parteneriat cu Microsoft. La momentul actual, Nokia se bazeaza pe Symbian, care aconteaza in jur de 31% din piata, ceea ce inseamna un declin rapid pentru urmatorii 5 ani pentru compania scandinava. Ovum mentioneaza ca Symbian va fi livrat in unele regiuni ale lumii chiar pana in 2016.

Compania se mai asteapta ca cel putin unul dintre contracandidati sa devina popular pentru mase. Aceasta ar putea fi Bada OS (Samsung), webOS (HP) sau MeeGo (Intel) sau e posibil sa fie un nou jucator.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: www.sanketj.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.