Internetul dauneaza grav sanatatii

Scris de

Internet_AddictUn studiu recent realizat de Universitatea Leeds arata ca persoanele dependente de internet sunt predispuse la stari depresive. Institutul de Stiinte Psihologice din cadrul universitatii a condus sondajul in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 16 si 51 de ani, utilizatori de internet. Dintre respondenti, numai 1,4% manifesta caracteristicile dependentei si tot acestia dau dovada si de o mai mare expunere la depresii.

Starea mentala le este afectata de faptul ca rup legatura cu societatea reala si se refugiaza in retelele sociale. Unul dintre cercetatori a mentionat ca inca nu este clar daca internetul conduce la depresie sau depresia ii face pe cei afectati sa devina dependenti de lumea virtuala. Cu toate acestea, cu cat o persoana petrece mai mult timp in fata calculatorului, cu atat poate fi suspectata de deficiente ale echilibrului psihic. Conform studiului, cele mai accesate site-uri de catre impatimitii internetului sunt cele cu tenta sexuala, jocurile online si comunitatile virtuale.

Sursa: The Guardian
Sursa foto: helpforinternetaddictions.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.