Marvell promite Wi-Fi la viteze de zece ori mai mari

Scris de

Producatorul de semiconductori Marvell este pe cale sa revolutioneze Wi-Fi, care va deveni absurd de rapid.

Marvell a anuntat ca s-a aliat cu firma israeliana Wilocity pentru a crea cipuri Wi-Fi cu trei benzi: cele de 2,4 GHz, 5 GHz si 60 de GHz. Aceasta din urma este semnificativa deoarece este banda de spectru folosita de noul standard 802.11ad, care poate oferi viteze de descarcare de 7 Gbps. Avand in vedere ca tehnologia actuala Wi-Fi ofera viteze de 600 Mbps, asta inseamna ca este peste 10 de ori mai rapida. Cel mai repede, noile cipuri pot fi disponibile de anul viitor. E rezonabil sa credem, insa, ca 2014 va fi anul in cauza, din moment ce producatorii de routere inca trec de la actualul standard 802.11n la adoptarea 802.11ac, care ofera viteze de 1 Gbps in banda de 5 GHz.

Anul trecut Wilocity a semnat o intelegere asemanatoare cu Atheros, o subsidiara a Qualcomm cumparata anul trecut. Wilocity a fost infiintata in 2007 si a fost sprijinita financiar de catre fondurile cu capital de risc Sequoia Capital, Benchmark Capital si Tallwood Partners.
Alte doua companii tinere – Beam Networks si Peraso Technologies – au anuntat ca vor prezenta cipurile proprii cu banda de 60 GHz in urmatoarele 6-9 luni.

Noua generatie de cipuri Wi-Fi va fi foarte utila pentru streaming de filme, muzica si jocuri pe diverse dispozitive conectate la net, ca iPad, iMac, ultrabook-urile Intel sau consolele Play Station 3. Tot ce mai trebuie acum e ca furnizorii de internet sa ofere astfel de viteze strasnice. Si nu la niste preturi care sa necesite vanzarea unui rinichi pentru a plati factura…

Sursa: Tom’s Hardware
Sursa foto: Tom’s Hardware

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.