McAfee introduce listele cu aplicatii acceptate in varianta Mobile Security

Scris de

McAfee Mobile SecurityMcAfee a updatat aplicatia antivirus Android Mobile Security. In prezent, aceasta cuprinde posibilitatea alcatuirii unei liste cu aplicatii acceptate.

Android Mobile Security avertiza, inainte, utilizatorii in legatura cu aplicatiile carora li s-a permis sa ruleze si care au fost scanate anti-malware. In prezent, McAfee a introdus optiunea prin care antivirusul se poate conecta la server si poate verifica in baza de date lista cu aplicatii sigure.

Conform informatiilor oferite de firma producatoare, Android Mobile Security face verificarile cu privire la aplicatii, conectandu-se la Global Threat Intelligence Network, retea detinuta de McAfee. Utilizatorii vor primi in continuare informatii si avertizari cu privire la aplicatii, desi Google Play ofera, in unele cazuri, anumite detalii.

Luis Blando, unul dintre oficialii McAfee, a declarat: “Aplicatiile Android pot cere pana la 124 de permisiuni de instalare – aceste tipuri de aplicatii pot sa iti afecteze viata privata si personala. Cu noua versiune a Mobile Security, utilizatorii pot acum sa isi sorteze alertele legate de aplicatiile pe care le folosesc, astfel incat sa poata avea control asupra celor care sunt cu adevarat importante pentru ei”.

Compania sustine ca  s-a intregistrat o crestere in randul virusilor si aplicatiilor periculoase pentru sistemele Android. Totusi, aplicatia Android Mobile Security dezvoltata de McAfee are un pret foarte mare. Aceasta poate fi descarcata contra sumei de 30 de dolari. Asadar, nu este clar daca utilizatorii vor prefera aceasta varianta sau vor alege sa se bazeze doar pe alertele de securitate oferite de Google Play.

 

Autor: Andreea Badoiu

Sursa: The Inquirer
Sursa foto: Mobility Digest

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.