Microsoft a oferit 100.000 de dolari pentru un joc

Scris de

Compania condusa de Steve Ballmer a oferit producatorului PopCap Games, realizatorul popularului joc Plants vs Zombies, o suma de 100.000 de dolari pentru a crea un joc pentru platforma Windows Phone 7.

PopCap Games a refuzat oferta deoarece avea si alte conditionalitati, dar in final a produs o versiune a jocurilor sale si pentru sistemul de operare al Microsoft.
“Oriunde exista discutii despre subventii si garantii de redevente, exista si alte conditii atasate”, spune Andrew Stein, directorul de dezvoltare pe sectorul mobil la PopCap.
El a completat ca daca platforma va avea succes, cei 100.000 de dolari de la Microsoft vor fi “bani de alune”.

Foursquare anuntase si ea anterior ca va astepta ca Windows Phone 7 sa fie vandut in cel putin 10 milioane de exemplare pentru a dezvolta o aplicatie, dar si-a schimbat rapid tonul cand Microsoft s-a oferit sa plateasca pentru dezvoltare. Acum aplicatia Forsquare este in top 25 pentru Windows Phone 7.

Strategia Microsoft de a plati dezvoltatorii a dat roade, deoarece la lansarea platformei aceasta a numarat aplicatii foarte importante deja gata: precum Facebook, Twitter si Netflix. Alti dezvoltatori mai asteapta, chiar daca Microsoft a promis subventii grase.
Prin comparatie, Netflix nu va fi disponibil pe Android decat din 2011, chiar daca platforma Google are 100.000 de aplicatii.

Sursa: Into Mobile
Sursa foto: Into Mobile

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] an si abia acum a ajuns la 5.000 de aplicatii. Pe de alta parte, Microsoft ofera subventii, uneori grase, dezvoltatorilor pentr a-i stimula la crearea […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.