Moduri prin care hackerii pot accesa mobilele celebritatilor

Scris de

Celebritatile sunt o tinta perfecta pentru hackeri din mai multe motive: ele sunt mereu in lumina reflectoarelor, petrec mult timp pe smarthphone-urile lor si nu stiu multe lucruri despre securitatea mobilelor. Nu e de mirare ca sunt adesea victimele hackerilor, care pot actiona fie pe cont propriu, fie in grupuri, precum Anonymous.

Dar cum acceseaza hackerii, de fapt,  un telefon mobil? Multi oameni cred ca acest lucru necesita abilitati temeinice de utilizare a calculatorului, insa, in realitate nu este asa de greu.

Iata cateva moduri:

HTC DREAM1. Accesul fizic la telefon. In cazul in care o persoana poate avea acces fizic la un telefon mobil, chiar si pentru cateva secunde, ea il poate clona, poate pune un instrument de spionaj de la distanta sau poate descarca imagini si informatii direct in contul ei.

Sfaturi. Asigurati-va ca telefonul dumneavoastra are o parola puternica pentru a preveni accesul neautorizat. Inscrieti-va la un serviciu mobil de recuperare a telefonului–  precum Where’s My Droid, Find My iPhone, McAfee’s WaveSecure, etc. Acest tip de sistem ofera localizare GPS, blocare de la distanta si stergerea de la distanta cu o simpla comanda SMS, in cazul in care telefonul este pierdut sau furat.

2. Atacarea e-mailului, contului Twitter si alte aplicatii. AnonymousCele mai multe celebritati sunt atacate prin e-mail, Twitter si alte conturi pe care le folosesc pe telefoane. Acest lucru li s-a intamplat lui Scarlett Johanson, Kreayshawn, Mila Kunis şi Christina Aguillera. Aceasta poate fi si cauza care a stat la baza celor mai recente atacuri la adresa lui Heather Morris şi Christina Hendricks. Tehnica este folosita de Chris Chaney si alti hackeri avizati sa descopere secretele celebritatilor de la Hollywood.

Pentru a descoperi o parola, hackerii pot folosi programe speciale pentru parole sau pur si simplu fac o simpla documentare despre vedete si folosesc informatiile pentru a ghici parola sau intrebarile de securitate. Odata ce hackerul intra in cont, in special in e-mail, il poate folosi pentru a ajunge la alte conturi (de exemplu, poate cere ca parola de Twitter sa fie trimisa pe Gmail sau alte conturi de e-mail).

Sfaturi. Utilizati o parola unica pentru fiecare cont online. Asigurati- va ca este de cel putin zece caractere si nu este un cuvant real- folositi litere, numere si simboluri. Dati raspunsuri false la intrebarile de securitate pentru a nu putea fi ghicite de altii. Pentru un plus de siguranta, luati in considerare utilizare a ”doi factori de autentificare” si criptarea PGP a contului de e-mail.

T-mobile3. In 2005, hackerii au furat poze nud cu Paris Hilton, avand acces la compania ei de telefoane, T-Mobile Sidekick  II, precursorul smartphone-urilor de astazi. Cum au facut acest lucru? Ei au alcatuit o tehnologie de suport T-mobile prin telefon si au pacalit angajatii T-mobile oferindu-le acces la site-ul furnizorului de intranet, care continea o lista de conturi a utilizatorilor, ceea ce le-a permis sa reseteze parole, sa fure poze si contacte. Astazi, inca exista riscul ca hackerii sa reseteze conturi.

Sfaturi. Verificati-va conturile online de pe telefon periodic, pentru a va asigura ca nu exista modificari neautorizate.

4. Spionii Wi-Fi. Actorii calatoresc foarte mult, asa ca folosesc des retelele Wi-Fi, fie ca se afla la aeroport, Hotel sau la Starbucks. Astfel, ei se expun cel mai tare pericolului de a le fi accesate datele personale. Utilizarea retelei publice Wi-Fi lasa ”descoperite” toate conturile online, cautarile de pe internet, e-mailuri, nume de utilizator si parole. Datele pot fi citite, copiate si descoperite de orice persoana care are competente informatice moderate. De fapt, exista instrumente speciale, disponibile online, care pot face acest lucru.

Sfaturi. Nu utilizati retelele publice Wi-Fi. Folositi 3G sau serviciul 4G, care sunt mai greu de accesat de hackeri. Daca trebuie neaparat sa utilizati o retea wireless publica, atunci folositi numai site-uri web sau aplicatii de pe telefonul dumneavoastra care ofera criptarea https in bara de adrese si nu salvati parolele intr-un cache. In plus, puteti sa configurati o retea virtuala privata (VPN) care va encripta activitatea dumneavoastra online, indiferent unde va aflati.

T-mobile  5. Programele spion. Vedetele care folosesc timp indelungat Wi-fi si tin chatul deschis sau sunt adeptii retelelor sociale, dand click pe link-uri partajate sunt, de asemenea expuse riscului de spyware. Spyware este un software malitios care poate infecta telefonul cu scopul de a inregistra lucruri precum numele de utilizator sau parole si poate fi folosit si pentru a fura obiecte de pe telefonul dumneavoastra, cum ar fi fotografii, contacte si date bancare. ”Fake Token” este un exemplu de spyware, care se gaseste in prezent pe unele telefoane Android.

Sfaturi. Nu folositi retele publice Wi-Fi. Nu dati click pe link-uri suspecte, indiferent ca sunt in e-mail, mesaje text sau in comentariile de pe retelele de socializare.

Ideea de baza este ca cele mai multe celebritati cad victima hackerilor, deoarece folosesc parole slabe si partajeaza prea multe informatii si imagini. Cateva precautii de baza ar putea rezolva problema pentru multi dintre ei.

Sursa: Huffinghton Post
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.