Motorola a castigat interzicerea produselor Apple in Germania

Scris de

Apple a suferit, in sfarsit, prima infrangere in domeniul patentelor, daca nu punem la socoteala si “mica intelegere” de acum cateva luni cu Nokia.

Motorola a obtinut interzicerea vanzarilor pentru produsele Apple care incalca doua patente ale sale legate de transferuri de date si sincronizare. Ambele sunt indeajuns de fundamentale incat pot afecta orice terminal Apple. Adica iPhone si iPad, in speta, chiar daca nu sunt numite direct. De remarcat ca inclusiv Mac-urile sunt acuzate ca incalca unul dintre aceste patente in SUA, asa ca problema e mai complexa.. Potrivit legii germane, decizia curtii din Mannheim afecteaza imediat compania iar Apple trebuie sa opreasca vanzarile. Interdictia afecteaza Apple chiar daca gigantul planuieste sa atace decizia mai departe.
De mentionat ca Germania este cea mai mare piata din Europa. Desigur, Apple poate sa-si vanda produsele importandu-le din alte state ale Uniunii Europene.

Aceste adevarate “razboaie ale patentelor” sunt duse cu munitie intelectuale si chiar daca Apple este cea mai mare companie a lumii, la concurenta cu Exxon, rivali mai vechi precum Motorola au destule rachete termonucleare pentru a lovi Apple cu propriile arme la propriul. A nu se uita ca Motorola a inventat chiar telefonul mobil.

Poate acum intelegeti de ce Google da 12,5 miliarde de dolari pe Motorola

Sursa: Ubergizmo
Sursa foto: villagegreenstudios.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] sfarsitul, oameni buni! Nu al lumii, ci al dominatiei Apple in zona gadgeturilor. Dupa ce Motorola a castigat recent o disputa cu Apple, Samsung a castigat si ea o batalie legala contra […]

  2. […] Germania, insa miscarea nu are legatura cu decizia aceasta, ci cu una mai veche din decembrie, cand Motorola a mai castigat inca o data, in privinta incalcarii patentelor 3G/UMTS pe care aceasta le […]

  3. […] interfata grafica de la Xerox si a folosit fara permisiune o serie de tehnologii  de la Nokia si Motorola, iti vine sa-ti iei campii… Sursa: Reuters Sursa foto: […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.