Nokia a vandut 110 milioane de telefoane in trei luni

Scris de

Compania finlandeza a vandut 110,4 milioane de telefoane in ultimele trei luni, cu 2% peste cifra de anul trecut. Optimismul este ca acasa la Nokia dupa un profit peste asteptari.

Actiunile grupului finlandez au urcat cu 6,3% dupa ce compania a anuntat un profit net pe al treilea trimestru al anului de 529 milioane de euro (733 milioane dolari), fata de o pierdere de 559 milioane de euro in acelasi trimestru de acum un an. Vanzarile nete au urcat cu 5%, pana la 10,2 miliarde de dolari.
Analistii estimau profituri de trei ori mai mici, adica de 182,5 milioane de euro. In schimb cota sa in SUA, tara vanzarilor de telefoane inteligente, a scazut la 8,1% de la 35% in 2002.

Luna de miere a noului director executiv Stephen Elop la Nokia poate fi scurta. Deja in functie de cinci saptamani, Elop simte presiunea de a urca vanzarile Nokia, mai ales pe cele de telefoane inteligente si scumpe.
Problemele pe care Elop trebuie sa le rezolve sunt un sistem Symbian care duce lipsa de aplicatii si entuziasm din partea programatorilor plus hardware-ul destul de invechit al telefoanelor sale.

Cauza optimismului este pretul mediu mai mare pentru fiecare mobil vandut. Compania a anuntat ca va da afara 1.800 de oameni, dupa ce a anagajat 8.200 anul trecut. In plus isi va reorganiza linia de telefoane, adica le va mai reduce deoarece are in vanzare peste 100 de modele. In plus, “nu va mai vorbi de Symbian 3 si 4”.

Salvarea sa o constituie MeeGo, platforma realizata impreuna cu Intel si care va rula pe telefoanele destepte si scumpe ale companiei, iar Symbian va ramane pe cele medii si ieftine. Nokia a anuntat suport pentru HTML 5 in noul MeeGo

Compania detine o fabrica de telefoane la Jucu, langa Cluj.

Sursa: Associated Press
Sursa foto: www.nokiaphoneblog.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.