O carte a ajuns la 23 de milioane de dolari pe Amazon

Scris de

Ce se intampla cand tehnologia o ia razna? Pai se poate intampla ca o carte despre muste sa ajunga sa coste 23 de milioane de dolari la o licitatie online.

Michael Eisen este un biolog de la UC Berkeley care tot ce voia de pe Amazon era o copie a cartii “The making of a fly: The genetics of animal design” (Alcatuirea unei muste: genetica designului animal-nr), de Peter Lawrence. O carte simpla, cu nimic deosebita. Dar care ajunsese pe celebrul site sa fie licitata cu 23 de milioane de dolari. Amazon avea 17 copii la vanzare si doua noi.

Eisen a descoperit ca cele copii noi erau oferite la putin peste un milion de dolari. Cei doi vanzatori pareau nu numai legali, dar si celebri, avand cate 8.000, respectiv 125.000 de ratinguri pe 2010.
Cand a dat refresh la pagina, pretul crescuse la 2,8 milioane iar celalalt urma incet-incet.

El a gasit ca utilizatorul Profnath avea un pret setat de algoritmi de 0,9983 din cat oferea celalalt, Bordeebook. Acesta, la randul sau, avea stabilit sa mentina pretul la un nivel de 1,270589 ori fata de Profnath. In final, pretul cartii a ajuns la 19 si apoi 23 milioane de dolari.

Sursa: ZDNet
Sursa foto: Geek.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.