O tableta de 75 de dolari pentru fiecare copil

Scris de

OLPC ar putea renunta la proiectul “un laptop pentru fiecare copil” de 100 de dolari si va incerca sa dezvolte un altul: o tableta PC de copil la 75 de dolari.

Organizatia incearca sa construiasca modelul care va scadea consumul de curent electric si va fi pionier si in domeniul ecranelor LCD flexibile.
“O tableta este mai simpla decat un laptop, asa ca este mai usor sa construiesti una mai ieftina”, a declarat Ed McNierney, directorul tehnologic al OLPC.
Proiectul va porni cu procesoare furnizate de Marvell, cunoscuta pentru consumurile foarte mici ale produselor sale. In privinta ecranului, organizatia doreste folosirea unei noi tehnologii care ar face tableta sa poata fi citita si in soare, precum Kindle de la Amazon.

OLPC, al carui nume inseamna “Un laptop pentru fiecare copil”, nu a produs pana acum decat 2,5 milioane de laptopuri XO, fata de sutele de milioane visate de fondatorul sau, Nicholas Negroponte. In plus, pretul acestuia nu e de 100 de dolari ci de 180. Organizatia ar putea renunta la modelul de a face totul singur si ar putea realiza produsele in viitor cu parteneri, ceea ce ar scadea costurile.

Sursa: Technology Review
Sursa foto: Technology Review

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.