Panasonic vrea sa controlezi televizorul prin tableta

Scris de

Panasonic a luat pe toata lumea prin surprindere atunci cand a anuntat lansarea tabletei Viera.

Dupa ce miercuri presedintele Shiro Kitajima abia s-a atins de gadget, astazi reporterii au gasit la standul Panasonic nu una ci trei versiuni ale tabletei, de 4, 7 si 10 inci. Micutul dispozitiv de 4 inci seamana mai mult a telefon. Toate trei ruleaza Android 2.2 si sunt proeictate sa faca pereche cu ultima generatie a televizoarelor Viera de la aceeasi companie.

La prima vedere sunt doar simple tablete pe care poti instala aplicatii si intra pe net in mod normal. Numai ca nu exista acces la Android Market ci  Viera Market, pentru toate aplicatiile sustinute de Panasonic. Cam cum face Samsung cu Samsung Apps numai ca nu-ti controlezi televizorul cu telefonul Galaxy S ci cu tableta. Functia lor centrala este interactiunea cu TV-ul. Compania japoneza a lansat serviciul Viera Connect IPTV iar tabletele ajuta utilizatorii sa navigheze in cautare de continut. Functia lor de baza este de telecomanda vizuala pentru televizor, unde poti alege prin aplicatia Viera Connect ce sa vezi. Pentru a selecta programul trebuie sa “arunci” iconul spre televizorul Viera. De asemenea, poti face streaming intre televizor si tableta asa ca poti vedea programele favorite chiar si cand mergi de nebun prin casa.

O alta optiune interesanta e sa vezi actiunea din alt unghi. Cum ar fi, de exemplu la fotbal: vezi meciul pe plasma iar pe tableta poti selecta sa vezi golurile din alte unghiuri cu alte reluari. Practic, lucreaza ca ecran secundar. In plus, tableta va permite intrarea pe retele sociale in timpul vizionarii programelor sau transmisiilor tv pentru o mai buna comunicare intre fani dar si achizitii online de filme ori de produse. Initial va fi disponibila in Japonia.

Desi configuratia lor nu a fost anuntata, e clar ca sunt la limita de jos si nici designul nu te face sa cazi pe jos de fericire.

Dar e un inceput. Imaginati-va cum ar fi sa controlam cu acelasi dispozitiv televizorul, aspritatorul inteligent, frigiderul destept, programele masinii de spalat sau automatizare casei…

Sursa: TechRadar
Sursa foto: TechRadar

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.