PayPal a ordonat distrugerea unei viori scumpe

Scris de

Procesatorul de plati online PayPal a ordonat unui client nemultumit sa distruga o vioara veche frantuzeasca, care a trecut cu bine de cel de-Al Doilea Razboi Mondial, pentru a-i returna banii.

CNET raporteaza patania unei cititoare a Regretsy.com, numita Erica si care a relatat cum si-a vandut vioara sa unui cumparator din Canada pentru 2.500 de dolari. Totusi, acesta a disputat autenticitatea sa, si a cerut banii inapoi. Cand a contactat PayPal pentru a-si povesti ingrijorarile, compania a instruit omul sa sparga opera si i-a dat banii inapoi.
In schimb, vanzatoarea Erica a fost oripilata. “In loc sa faca astfel incat vioara sa ajunga inapoi la mine, PayPal a facut clientul sa o distruga pentru a-si primi banii inapoi. Cumva ei au categorisit vioara drept contrafacuta, desi asa ceva nu exista in lumea viorilor”, scrie ea.

Ba chiar canadianul i-a trimis o fotografie cu vioara distrusa, “fiind mandru de el”.

De ce nu i-a trimis PayPal instrumentul inapoi? Pai in licenta sa scrie ca atunci cand bunul este “in mod seminificativ diferit fata de cum era descris”, atunci compania are ultimul cuvant de spus in privinta obiectelor pe care le suspecteaza false.

In plus, desi Erica spune ca nu exista contrafacere, expertii de la Federatia Americana a Producatorilor de Viori si Arcuri spun ca exista “milioane” de “Stradivarius” produse in Europa, desi Antonio Stradivarius nu a produs decat vreo 1.100.

Partea proasta e ca vioara Ericai fusese examinata si autentificata inainte de vanzare…

Sursa: CNET
Sursa foto: CNET

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.