Petrecerea Oracle: 59.000 de pranzuri eco, 150.000 servetele, 41.000 de oameni

Scris de

In fiecare an prezenta Oracle se iveste in San Francisco pentru conferintele Open World pe care gigantul le tine clientilor, partenerilor sau celor interesati sa stie cum vede compania viitorul afacerilor.

Aproape 41.000 de oameni au ajuns in aceasta saptamana pentru a discuta despre bazele de date in detalii fine la bere. Mai multe strazi din centrul orasului au fost inchise si au facut loc corturilor tematice, uriaselor cafenele, baruri, bufete sau locuri de joaca Lego, scrie New York Times.
Corturile dintre strazile Howard si Mason Streets gazduiesc evenimente pigmentate cu alcool, sponsorizate de Fujitsu iar in locurile de joaca cu Lego si dulciuri se pot castiga premii de la Google pentru constructii interesante. Oamenii pot manca in corturi, fiind pregatite intr-o maniera eco, cu 60% din mancare fiind adusa de la maxim 160 de kilometri distanta de oras. Langa corturi invitatii pot lua sucuri de la barul sponsorizat de Dell si se pot relaxa pe canapele de piele.

Principala petrecere va avea loc in aceasta seara, cand Oracle va incarca tot aliotmanul in autocare spre o serie de concerte tinute pe Treasure Island (Insula Comorii – n.r.), care se afla la jumatatea distantei intre San Francisco si Oakland. Capetele de afis sunt Black Eyed Peas, Don Henley si Steve Miller Band.
Sase evenimente pe doua scene, patru sisteme laser, 150.000 de servetele pentru cocktail, munti de mancare si 12 reflectoare “intinse” pana la cer. Aceasta este magnitudinea evenimentului.

Anul trecut, Oracle a avut vanzari de 26,8 miliarde de dolari, dar tinteste venituri de 100 de miliarde de dolari. In ultimii 5 ani, gigantul bazelor de date s-a extins de la domeniul sau de baza prin achizitionarea a 66 de companii. Anul acesta a intrat si in domeniul hardware, cumparand Sun Microsystems. De aceea, compania l-a angajat in acest an pe Mark Hurd ca si co-presedinte. “In timp ce Oracle continua sa creasca, avem nevoie de oameni experimentati in operarea unor afaceri de 100 de miliarde de dolari”, spunea la acel moment Safra Catz, celalalt co-presedinte al Oracle. In mod clar, Oracle a pornit la vanarea IBM sau chiar a HP, exact de unde Hurd a fost data afara acum o luna, dupa un scandal sexual.
Culmea, HP este un partener important al Oracle. Compania lui Lawrence Ellison a anuntat ca vrea sa devina mai agresiva in crestere, ceea ce face clientii si partenerii sai mai nervosi.

Sursa: New York Times
Sursa foto: www.thevarguy.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.