RENNE Hands-on: browserul RockMelt, primele impresii

Scris de

Chiar in

discount soft cialis

acest moment scriu din browserul RockMelt, la care am primit acces timpuriu (early acces). Programul este bazat pe proiectul open-source Chromium, acelasi din spatele Google Chrome. In mare, cele doua browsere seamana foarte mult. Imbucurator este faptul ca utilizatorii de RockMelt au acces la galeria de extensii a Chrome. Desi programul de navigare ofera optiunea de importare a setarilor si semnelor de carte (bookmarks) din Chrome, aceasta nu functioneaza (cel putin in cazul meu). Explicatiile sunt doua: fie este o eroare (RockMelt este in versiune beta), fie Google a blocat accesul aplicatiei rivale. Recent, gigantul serviciilor online a facut acelasi lucru cu Facebook. UPDATE: Pana la urma, dupa un restart al browserului, bookmarkurile au fost importate.

In partea de sus, langa bara de cautare, este un buton “Share”, pentru partajare rapida de continut. Nu mi-am dat inca seama cum functioneaza. UPDATE: Pentru ca butonul sa functioneze, trebuie activate mai intai cele doua benzi laterale, cea de aplicatii si cea cu prietenii din Facebook/Twitter.

Lipseste facilitatea de sincronizare a semnelor de carte si setarilor (Google Sync). Din nou, probabil Google nu a permis accesul. Este insa de asteptat ca RockMelt sa lanseze propriul serviciu de acest gen odata cu versiunea finala.

In mare parte, meniurile sunt identice cu cele din Chrome. Apare insa o sectiune in plus, Edges, care iti permite sa setezi browserul pentru a primi ultimele noutati de pe retelele sociale, direct in taskbar.

Revin cu detalii pe masura ce avansez cu testul.

UPDATE: Am observat ca, dupa ce am instalat RockMelt in paralel cu Chrome, butoanele din browserul Google au fost alterate. Tema nu se mai potriveste bine si raman spatii urate in jurul acestora. O bila neagra pentru RockMelt. De asemenea, nici temele din galeria Chrome Extensions nu se “muleaza” bine pe noul browser social. Raman zone suparatoare pentru ochi.

Dupa ce am reinstalat tema in Google Chrome, butoanele au revenit la normal.

UPDATE: Dupa doua ore de utilizare intensiva constat ca acest browser nu ma tenteaza sa inlocuiesc optiunea mea implicita, Google Chrome. Nu sunt chiar atat de pasionat de retelele sociale incat sa vreau sa stiu in fiecare secunda ce fac amicii mei.

UPDATE: Ca sa ai acces la fluxurile de continut de pe Facebook, trebuie sa te loghezi direct in browser prin aplicatia Facebook Connect. Acest lucru incetineste browserul la pronire, cam cu 3 secunde in plus (fata de Chrome). Observ de asemenea ca atunci cand apare o noua postare pe Facebook, in coltul din dreapta jos al programului apare o notificare asemanatoare cu cele de la Yahoo! Messenger, de genul: “Cutare a postat asta”.

UPDATE: Cele doua benzi laterale, cu continut din retelele sociale, iti distrag atentia si micsoreaza suprafata de ecran pe care o ai disponibila pentru navigare. O sa ziceti, oricum majoritatea siteurilor au marginile goale. Da, asa e, insa ai o senzatie de ecran mic, de ingustime si aglomerare. Probabil pe ecranele widescreen mai mari senzatia aceasta se reduce.

UPDATE: Spre deosebire de Google Chrome, care in faza beta crapa des, RockMelt este stabil. Am deschis 20 de taburi si programul nu a clacat (desi i-a luat ceva vreme pana sa le ruleze; aici depinde si de configuratia computerului – a mea e modesta).

Constat ca dupa ce ai instalat o tema din Chrome Extensions, este greu sa gasesti optiunea prin care sa revii la cea implicita.

UPDATE: Am dezinstalat RockMelt de pe computer. Trebuie sa fii cu adevarat obsedat de Facebook ca sa il folosesti zi de zi.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.