Secretul consolei 3D a Nintendo

Scris de

Japonezii de la Nintendo au anuntat o revizie a consolei lor DS care va putea rula jocuri 3D fara a fi nevoie de ochelari speciali. Iar numele ei va fi … 3DS.

Noul gadget va avea cele doua ecrane mai mari decat actualul DS si va prezenta si un sistem de force-feedback care vibreaza in functie de actiunile jucatorului, potrivit ziarului japonez Nikkei, citat de PC World.
Noul dispozitiv a fost anuntat de Nintendo marti printr-un comunicat. Compania a spus putine lucruri despre dispozitiv si a anuntat ca mai multe informatii vor fi prezentate la conferinta E3 de la Los Angeles, din iunie.

Nintendo nu a precizat cum intentioneaza sa realizeze abilitatea de a proiecta imagini 3D fara ochelari dar cel mai probabil ecranul va avea un set subtire de lentile chiar deasupra sa. Astfel de display-uri sunt deja in uz in Japonia la cel putin un telefon mobil. Ecranul concentreaza o imagine 3D la o anumita distanta din spatiu iar utilizatorii pot observa imaginea tridimensional daca privesc la consola din acel punct.
Publicatia a mai anuntat ca 3DS va avea un ecran de 4 inci dar si un accelerometru pentru a reactiona la basculare, in genul Wii. Nintendo a anuntat lansarea 3DS in martie 2011 dar Nikkei a precizat ca va fi disponibil in a doua jumatate a acestui an. Nu se cunoaste pretul.

Sa vedem si ce jocuri vom avea la dispozitie.

Sursa: PC World
Sursa foto: http://www.gadgetreview.com

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.