Sefei de la Yahoo i se cere capul pe Twitter

Scris de

Saptamana aceasta, dupa ce un analist a sugerat ca actiunile Yahoo! valoreaza “mai putin decat nimic” pentru investitori, Carol Bartz, directorul executiv al Yahoo, a vrut sa faca reclama companiei sale intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri de la conferinta Communacopia, organizata de Goldman Sachs.

Joseph Tartakoff, de la Paid Content, a subliniat cateva din momentele de mare gandire ale sefei iar reflectiile sale au fost preluate de Tech Crunch. Intre altele, ea a dat vina pe consumatori ca trimit mesaje prin Facebook in loc de a folosi emailul, care este un “produs vechi”. Bartz a mai criticat si presa, care nu ar fi relatat corect sirul de dispute de saptamana trecuta dintre Yahoo si Alibaba, gigantul comertului din China. Yahoo detine 40% din Alibaba, iar executivii acesteia au spus de mai multe ori ca parteneriatul nu le aduce niciun bine. Ba chiar au vrut sa si rascumpere cei 40%, dar Yahoo a refuzat oferta. Ceea ce este normal avand in vedere ritmul de dezvoltare al Chinei si faptul ca acum acele actiuni valoreaza circa 11 miliarde de dolari.

Iar Bartz chiar a recunoscut ca valoarea activelor asiatice ale Yahoo din China si Japonia sunt aproape la fel de mari ca si capitalizarea companiei. Si in timp ce acestea sunt asa mari, Bartz de aproape doi ani de cand a preluat functia de la Jerry Yang, nu prea a facut mari eforturi sa fortifice relatiile cu asiaticii.

Ceea ce l-a facut fondatorul Rafat Ali sa ceara demisia sa pe Twitter la un articol al The Business Insider. Ulterior postul a fost re-tweet-uit de Atul Arora de la Techmeme cu “+1”. Ceea ce a dus la un retweet de la fondatorul Chris Dixon cu “X10”.

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: TechCrunch

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.