Starcraft II s-a vandut in 1,5 milioane de copii in doua zile

Scris de

Cel mai asteptat joc al deceniului, StarCraft II: Wings of Liberty, s-a vandut in 1,5 milioane de exemplare in primele 48 de ore, ajungand rapid in varful topului celor mai vandute jocuri ale anului, potrivit Blizzard Entertainment.

Jocul a fost unul dintre cele mai anticipate, avand in vedere cei 12 ani trecuti de la primul joc Starcraft. Primul Starcraft s-a vandut in 11 milioane de copii si inca se joaca datorita echilibrului exact dintre rase si multiplayerului care da dependenta. In Coreea de Sud exista ligi profesioniste, individuale si pe echipe, o federatie de sporturi electronice iar jucatorii profesionisti sunt asemanati atletilor, primind licenta si contracte grase. Starcraft este unul dintre simbolurile Coreei de Sud, existand aici televiziuni care transmit numai sporturi electronice. Finalele ligilor atrag zeci de mii de spectatori pe stadioane.

Noul Starcraft II continua povestea de unde a fost lasata in primul joc iar dupa fiecare misiune sunt prezente animatii pe baza povestii, numite cinematics.
In primele 24 de ore s-au vandut 1 milion de copii, alte 500.000 vanzandu-se a doua zi. La 60 de dolari bucata, asta inseamna vanzari de 90 de milioane de dolari.
Totusi acesta nu a depasit recordul de 2,8 milioane de unitati vandute de Blizzard in 2008 la lansarea add-on-ului World of Warcraft: Wrath of the Lich King.

Starcraft II a fost lansat in 11 limbaje diferite pe 5 continente in mai mult de 8.000 de magazine. Lansarea va trage in sus profitul pe cel de-al treilea trimestru ale Activision Blizzard, cea mai profitabila companie din sectorul jocurilor. Si asta mai ales datorita francizelor Blizzard (Starcraft, Warcraft, World of Warcraft, Diablo) si a seriei Call of Duty.

Sursa: Venture Beat
Sursa foto: Venture Beat

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.