Surprize Kindle: citit nelimitat de ziare, Twitter si 700.000 de carti

Scris de

Amazon are 700.000 de titluri de carti in format electronic, ce pot fi descarcate pe Kindle. Dar adevarata surpriza este faptul ca poti citi nelimitat si fara niciun ban site-urile ziarelor sau alte forme media.

Acum trei saptamani, Amazon avea in magazin 670.000 de titluri, ceea ce inseamna o crestere de 10.000 pe saptamania. In aprilie anunta doar 500.000. Totusi, pare putin fata de cat exista pe Barnes & Noble, de unde poti descarca pe Nook cam un milion de titluri. Dar daca adaugam ca se pot descarca toate cartile de la Project Guttenberg sau din Google Books, ai ce citi pentru cateva vieti. In plus, multe din cartile “vandute” de Amazon sunt gratis.

Adevarata surpriza pentru mine este ca poti naviga absolut gratis, fara nicio factura de la vreun operator telecom pe site-uri pentru a citi stiri sau a te delecta. Exista un browser, bazat pe WebKit, are acelasi motor de randare ca Safari de la Apple iar site-urile apare “teribil” pe Kindle. Dar Amazon nu prea face reclama la aceasta experienta, deoarece cantitatea de date pe care clientii sai o consuma ajunge pe facturi la retailerul online. O alta surpriza este ca are inclusa o aplicatie de Twitter.

Dar se poate si mai mult: atat Kindle, cat si Nook pot fi “hackerite” iar dupa un jailbreaking serios pot face mult mai multe. Nook, de exemplu, poate rula aplicatii Android pe el, iar procesul de spargere are doar cinci pasi, potrivit Popular Science: conectezi cititorul digital la computer, faci un downgrade la versiunea 1.0, instalezi hackul de 1.4.
MobileRead arata ce poate face si Kindle la acest capitol: instalare de fonturi, instalare de screensaver-e, retea prin USB sau tetering.

Sursa: Wired
Sursa foto: Pulse.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.