Tableta BlackPad va fi prezentata saptamana viitoare

Scris de

Producatorul telefoanelor inteligente BlackBerry, compania canadiana Research in Motion (RIM) ar putea prezenta tableta sa, numita BlackPad, saptamana viitoare la conferinta cu dezvoltatorii de la San Francisco, scrie Wall Street Journal, citand surse interne.

BlackPad va fi disponibila pe ultimul trimestru al anului, pentru a prinde promotiile si vanzarile din jurul Sarbatorilor de iarna. Va avea un ecran de sapte inci si una sau doua camere, in fata si/sau spate, potrivit surselor.
Va avea Bluetooth si conexiuni broadband dar se va putea conecta la retelele celulare printr-un telefon BlackBerry. Cum nu se vinde la pachet cu un telefon, nu e clar ce retaileri sau operatori telecom vor vinde gadgetul.

Sistem de operare QNX

Tableta va evita sistemul de operare BlackBerry 6 in locul unei complet noi platforme construite de QNX Software Systems. RIM a cumparat QNX, care realizeaza sisteme de operare folosite de la masini la reactoare nucleare, in acest an iar analistii au comentat ca este o tentativa de a inlocui software-ul, criticat ca fiind lent si plin de bug-uri.
Tableta va fi produsa de Quanta Computer din Taiwan si va rula chipuri Marvell Technology din Santa Clara.
Un purtator de cuvant al Quanta a spus ca societatea dezvolta tablete pentru clienti dar nu a dorit sa comenteze daca RIM este unul dintre ei. Executivi la Marvell, care deja furnizeaza procesoare pentru telefoanele RIM, au spus ca au dezvoltat o noua serie de chipuri pentru tablete dar a refuzat sa spuna daca furnizeaza si pentru viitoarea tableta a RIM.

Muzica si reclame

Compania a pregatit deja demonstratii, inclusiv o imbunatatire a platformei mobile de reclama si o aplicatie de muzica ce va fi legata la Amazon.com.

Lansarea BlackPad vine intr-un moment critic pentru RIM, compania pierzand pe bursa 15 miliarde de dolari din capitalizare, de la 40 de miliarde de dolari la 25 miliarde. In plus, telefoanele sale sufera din cauza popularitatii iPhone si a presiunilor facute de state din Asia pentru a furniza informatii, altfel trecute doar prin serverele companiei (India,  Arabia Saudita). Totusi, RIM a postat rezultate financiare excelente saptamana trecuta si estimeaza ca vor fi la fel si pe viitorul trimestru. O provocare pentru companie este sa convinga dezvoltatorii sa faca aplicatii pentru platforma.

Sursa: Wall Street Journal
Sursa foto: BoyGenius Report

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] cum am prezentat saptamana trecuta, sistemul de operare a fost produs de compania QNX, care a fost achizitionata recent de RIM. Se […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.