Tabletele Android au erodat cota iPad de Sarbatori

Scris de

E doar o problema de timp: asa cum telefoanele cu Android au ajuns sa domine piata la finele anului trecut, tabletele sunt urmatorul domeniu unde sistemul de operare de la Google va excela.

In ciuda vanzarilor impresionante din ultimul trimestru, cand Apple a dat 7,3 milioane de iPad-uri, tabletele Android au retinut 2,1 milioane de cumparatori.
Ceea ce face ca Apple sa isi vada cota de piata erodata de la 95% pana la 77%, in vreme ce Google urca de la 2,3% la un impresionant 23%, o crestere de 10 ori, potrivit firmei de cercetare Strategy Analytics.

Mai important e insa faptul ca va avea de infruntat o competitie acerba. Motorola Xoom este exponenta lumii Android, cu Honeycomb 3.0 si va fi lansata in primul trimestru din 2011.
De asemenea, RIM va pune in vanzare BlackBerry Playbook. Anumite raporte de pe net precizau ca firma se lupta sa extinda viata bateriei de la “cateva ore”, desi compania canadiana a negat.

Dar nici Apple nu sta cu mainile in san si lucreaza la iPad 2, despre care se asteapta sa fie lansata in aprilie. Analistul Ming-Chi Kuo de la Concord Securities se asteapta ca Apple sa imbunatateasca performanta displayului de pe iPad. De asemenea, e asteptat un procesor dual-core ARM A9 Crotex de 1,2 GHz, un procesor grafic imbunatatit si mai mult RAM, respectiv 512 MB, plus doua camere.

Sursa: Mashable
Sursa foto: emildragota.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] vin cam cu aceleasi facilitati dar la preturi mult mai mici. De asemenea, lumea tabletelor, unde Apple are 77% din cota de piata s-a aglomerat dintr-o data cu o multime de gadgeturi cu Android 3.0 (Motorola Xoom sau G-Slate de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.