Tabletele Intel vor rula MeeGo si Windows 7

Scris de

Cand strugurii erau prea sus, Intel spunea ca sunt acri. Acum este dispus sa lupte pentru ei.

Gigantul va prezenta la targul Computex, ce va avea loc la Taipei intre 1 si 5 iunie, o gama larga de tablete bazate pe procesoarele Intel Atom, cele care motorizeaza acum majoritatea netbook-urilor.

Vestea a fost adusa de vicepresedintele Intel Mooly Eden la o intalnire recenta cu investitorii, potrivit CNET. “Oamenii ma intreaba, sunteti seriosi in incercarea de a participa pe piata tabletelor? Raspunsul este da.. Mesajul este sa fiti pe faza pentru Computex”, a spus el. “Oamenii vor (ca tabletele) sa aiba multitasking. Asa ca furnizam platforme dual-core pentru a putea sa realizeze cateva lucruri in paralel. Credem ca performanta este relevanta chiar si in aceasta categorie din cauza nevoii de multitask”, a completat el.

La intalnirea cu investitorii Eden a aratat doua noi prototipuri care folosesc viitoarea generatie de procesoare Atom. Primul este un netbook foarte subtire in timp ce celalalt era un dispozitiv mobil ce seamana a iPad. Putin mai mic decat tableta Apple, gadgetul suporta USB si conexiuni SATA. Iar Eden a subliniat ca vom fi capabili sa ne conectam cu el la imprimanta. Ceea ce se poate face mult mai usor daca tableta ruleaza un sistem de operare cu drivere pentru imprimanta. Cum ar fi MeeGo, platforma comuna Intel-Nokia bazata pe Linux sau Windows 7. MeeGo este candidatul perfect datorita interfatei care are mai mult sens pentru o tableta decat pentru un netbook, scrie Liliputing.

Una din tablete va fi produsa de taiwanezii de la Micro Star International (MSI). Aceasta va rula Windows 7, va avea un display de 10 inci si va avea conectivitate 3G si Wi-Fi. Iar pretul va fi sub 500 de dolari, potrivit The Inquirer.

Desi anumiti analisti au proclamat ca tabletele, si in special iPad, vor omora netbook-urile, Eden a estimat ca in acest an vor fi vandute cu 20% mai multe netbook-uri decat anul trecut.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: TG Daily

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.