Totul despre blog – Bloguri handmade

Scris de

Ultimele tendinte in materie de alimentatie, moda, design, constructii si altele se refera la natura, ecologie, cat mai putina prelucrare artificiala, lucruri facute manual. Nici tinerii artisti din Romania nu fac exceptie si se alatura acestui curent participand activ la toate targurile de handmade (in calitate de producatori sau cumparatori). Blogurile sunt instrumentul perfect pentru promovarea acestui gen de produse pentru ca asigura atat latura economica (de magazin), cat si cea individualista (de expunere a propriilor idei, opinii, a povestii fiecarui produs).

Blogurile dedicate design-ului handmade sunt de doua feluri: de promovare si vanzare a produselor proprii sau de popularizare a fenomenului de handmade prin organizarea de evenimente, publicare de tutoriale si sfaturi utile pentru artizani, mentinerea unei bune comunicari intre public si producatori.

Romania are o puternica traditie in artizanat sustinuta si de noul val de tineri designeri. Succesul acestui domeniu este reliefat si de situarea celui mai important blog de relationare intre artisti si piata (IloveHandmade) pe pozitia 151, din peste 40 000, in topul zelist. IloveHandmade promoveaza evenimente, produse, artisti si bloguri personale ale acestora. Blogul ofera si idei de afaceri, informatii despre aprovizionare, legislatia in domeniu.

Daca doriti sa cunoasteti tinere talente care isi desfasoara activitatea in domeniul handmade in Marea Britanie, vizitati blogul UK Handmade . Gasiti interviuri, prezentari ale celor mai inspirati artisti, detalii despre impozite si taxe si evident multe fotografii. Puteti chiar incerca o colaborare pentru ca arta nu tine seama de granite.

Si in SUA exista bloguri dedicate noului design si produselor handmade. Unul dintre ele este Heart Handmade care sustine ca tot ce este lucrat manual este nu doar unic, ci si lucrat cu mult suflet. Si aici sunt prezentate ultimele tendinte, evenimente, produse noi, artisti talentati.

Realizarea manuala a produselor le ofera unicitate si o imperfectiune care le subliniaza personalitatea. Blogurile, varianta intima a unui magazin online de prezentare, au avantajul apropierii cumparatorului de producator, mai ales cand este vorba despre o mica afacere personala, fara angajati si stocuri disponibile. Blogurile care isi propun promovarea acestor mici afaceri fac astfel cunoscuti tineri talentati si inlesnesc sarcina cumparatorului de a-i gasi.

Sursa: Renne
Sursa foto: Raluca Buzura – Autor 3.0

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. alexandri says:

    intr-adevar frumos , s-a mai deschis o ceainarie in str staicovici 37, am fost de cateva ori si e un spatiu intr-adevar de basm , se numeste “Casuta din povesti” , cam totul este hand-made , ceramica este adusa de la Horezu , au si roata olarului , iti dau si argila si te invata cum sa faci o canuta , sau o scrumiera , fac focul in sobe de teracota, asculti chiar si povesti , denumirea ceaiurilor este superba( “tacerea ondinei,, “craiasa zapezii” ) si numai sa citesti este o adevarata desfatare, au si sucuri naturale , cand comanzi o cafea se aude cum o rasnesc chiar atunci , poti sa citesti o carte , au cel putin 3 jocuri de sah, tintar , sunt doi baieti tineri care sunt tare de treaba , e deschis de la 14 la 23 , un demisol , recomand acest local cu caldura, si sa nu uit , un mic secret daca vreti intr-adevar ceva delicios comandati o ciocolata calda ( de casa …bunica ..mda) , tel 0733 811 620

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.