Totul despre blog – Blogurile nominalizate la concursul Blogul cititorilor Renne 2011 (I)

Scris de

Asa cum am promis, iata o scurta prezentare si analiza a blogurilor nominalizate la concursul Blogul cititorilor Renne 2011, categoria blog personal:

Pe Dragos Bucurenci il puteti cunoaste mai bine de pe pagina ‘Cine sunt si ce fac’ a blogului sau. Conduce asociatia Mai Mult Verde, este pasionat de comunicare, voluntar de profesie, jurnalist colaborator al unor publicatii, realizator de emisiuni de televiziune, consultat in comunicare si blogger de succes (blogul sa se afla pe pozitia 8 in ZeList). Succesul sau in blogosfera se bazeaza pe campaniile de mediu initiate si pe notorietatea autorului, dar si pe calitatea blogului sau.
Dragos Bucurenci foloseste platforma WordPress, un design simplu si o structura de navigatie bine realizata. Are liste cu ultimele materiale publicate, cu cele mai comentate, cu ultimele comentarii si mai multe liste cu site-uri pe care le urmareste impartite pe categorii. Cam multe liste totusi, mai ales ca prima pagina a blogului depaseste lungimea maxima admisa de 3 inaltimi de ecran. Cele cateva animatii raspandite printre liste nu fac decat sa distraga si mai mult atentia. Dar, un utilizator hotarat poate gasi totusi pe acest blog ceea ce cauta.
Pozitia buna in topuri se mentine si printr-un sistem de retele de socializare adiacente. Blogul este conectat la Facebook si Twitter, ofera date de contact si mijloace de abonare.
Dragos Bucurenci nu are un ritm constant de publicare si nici o dimensiune preferata a materialelor. Totusi, nu publica mai putin de 15 materiale pe luna si de cele mai multe ori sunt articole consistente, insotite de fotografii sau materiale video.
Ce a contat cel mai mult in ascensiunea acestui blog? Atitudinea, domeniul de nisa al protectie mediului si actiunilor de voluntariat, numele autorului si nu in ultimul rand intereseul si preocuparea acestuia in intretinerea blogului.

Florentin Deac este autorul unui blog sustinut de platforma weblog. Despre el nu aflam mare lucru de pe blog, anuntand doar ca este jurnalist si ca-si doreste un blog lipsit de cenzura. Se observa usor ca este jurnalist, dupa stilul in care scrie. Publica stiri, anchete, articole bine documentate, cu date exacte si pareri acide. Doreste sa dezvaluie lumea asa cum este si sa traga semnale de alarma in anumite cazuri controversate.
Structura blogului este simpla si clara. Cateva aplicatii de urmarire a traficului (situate pe o pozitie prea buna), lista articolelor recente, calendarul postarilor si lista de preferinte in materie de pagini web a autorului. Blogul pune mai mult accent pe continut decat pe aspect sau comunicare cu publicul (nu are legatura spre Facebook sau alte mijloace de interactiune, exceptand formularul de comentarii).
Posteaza la cateva zile, materiale foarte lungi si pline de detalii.
Florentin Deac a construit un blog de exprimare si nu este preocupat de detalii tehnice sau de marketing. Totusi, un pic de atentie la detalii i-ar aduce mai multi vizitatori si o pozitie mai buna in clasamentele de specialitate.

Adrian Ciubotaru are o pagina de prezentare bogata in detalii, in care anunta inclusiv ca este unul dintre cei mai influenti bloggeri (locul 11 in ZeList). Este freelancer si pe langa activitatea de blogger scrie carti, colaboreaza cu publicatii si este unul dintre initiatorii actiunilor Lecturi urbane si pestrada.info.
Structura blogului sau este foarte asemanatoare cu cea a lui Dragos Bucurenci: platforma WordPress, liste bine aranjate pe categorii ale paginilor care i-au atras atentia, listele propriilor postari si a comentariilor primite recent. Mai scurt si mai concis decat blogul lui Dragos Bucurenci, iar reclamele actiunilor pe care le sustine incurca mai putin fiind bine plasate si grupate separat. Cei doi bloggeri se sustin reciproc prin listele de adrese.
Materialele sunt publicate la cateva zile si reprezinta opinii si reflectii ale autorului. Scrie mult despre carti, flme, lucruri care i se intampla sau pe care le observa, viata in general.
Este in totalitate un blog personal, bine organizat si administrat din punct de vedere al marketingului.

Elena Ciric este considerata chiar de Renne una dintre cele mai influente figuri feminine din blogosfera. Se prezinta in pagina dedicata de pe blog ca absolventa de marketing, pasionata de calatorii si blogger amator din 2008.
Blogul sau este sustinut de platforma WordPress. Un blog cochet si bine aranjat, fara a exagera cu listele sau bannerele de sustinere. Are doar cateva categorii importante de materiale, lista comentariilor recente si lista paginilor pe care le urmareste. Simplu si eficient.
Elena Ciric publica aproape zilnic materiale de lungime medie, insotite de fotografii si secvente video. Pe langa opinii despre evenimente si diverse alte teme, blogul are multe articole personale, cu fotografii din arhiva proprie, scrie cu emotie si sinceritate. Este cel mai personal blog din cele nominalizate.
Desi se afla doar in jurul locului 500 in ZeList, Elena Ciric a atras atentia blogosferei si daca preocuparea ei pentru aceasta activitate se va mentine, va creste cu siguranta in clasamente.

Acestea sunt blogurile nominalizate la categoria blog personal. Puteti vota pana pe 22 ianuarie 2011, ora 24:00.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. Ana MAria says:

    Adrian imi place foarte mult. Are un vot!

  2. Mihaela L. says:

    Iti place adrian sau blogul lui? :)))

  3. florentin says:

    Multumesc frumos pentru analiza! Am sa caut sa introduc elementele semnalate si sa ajut blogul sa fie mai vizibil!

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.