Totul despre blog – Trucuri pentru vanzarile directe pe blog

Scris de

Pentru cei care au o pasiune sau o mica afacere cu ajutorul careia isi pot rotunji veniturile, blogurile sunt o modalitate de promovare. Pe langa castigurile din reclame puteti castiga si din vanzarile directe pe blog.

Pentru a vinde prin intermediul blogurilor, trebuie sa stiti cateva trucuri bune si, bineinteles, sa aveti produse cautate de public. Datorita naturii blogurilor, acestea va permit sa construiti o relatie stabila cu publicul decat v-ar permite un magazin online. Puteti scrie povestea produsului respectiv, oricate fotografii, poate chiar inregistrari video ale procesului de fabricatie. Cumparatorul va cunoaste si va apreciaza, capata incredere si ulterior comanda produsele.

Este necesar ca blogul gazda sa respecte cateva conditii de structura si modalitate de informare si sa aiba un design cat mai practic si atractiv. Utilizati categorii si liste de genul “cele mai vandute”, “cele mai ieftine” pentru a imbunatati navigatia si a atrage publicul sa descopere cat mai multe produse. Folositi fotografii de buna calitate, care sa respecte proportiile reale si culorile. Afisati intotdeauna pretul (si actualizati-l corespunzator), modalitatile de plata si livrare, taxele de transport, posibilitatile de retur sau schimbare a produselor, durata de livrare. Marcati produsele aflate in stoc si mentionati cand un produs nu mai este disponibil. Precizati toate detaliile produsului: dimensiune, material, mod de intrebuintare, conditii de garantie (daca exista).

De regula, acest tip de vanzare se incheie printr-un curier sau prin posta cu plata ramburs. Taxele de transport sunt suportate de client. Furnizati o adresa de e-mail la care sa puteti fi contactati si oferiti numarul de livrare pentru a se putea urmari coletul. Respectati pe cat posibil termenele de executie si livrare. Pentru a castiga increderea publicului este foarte important ca metodele de plata si livrare sa fie transparente. De asemenea, respectati calitatea promisa. Vanzarea prin blog se bazeaza exclusiv pe reclama pe care o fac cumparatorii si publicul fidel al blogului.

In blogosfera romaneasca se vand tricouri, pantofi, bijuterii, genti, obiecte handmade sau obiecte de valoare mica. Exista chiar bloguri unde se vand lucruri de care proprietarul nu mai are nevoie, chiar daca nu sunt noi. Un exemplu de blog care respecta aproape toate regulile de organizare este Buyhand , blog dedicat accesoriilor si varianta sa pentru genti Buyhand Bags . Un alt exemplu bun este blogul Tricouri personalizate , dedicat tricourilor pictate manual. Gasiti detalii despre cel care le face, despre materiale si modul de intretinere, despre plata si livrare. Sunt si bloguri haotice, care nu afiseaza preturile si materialele din care sunt confectionate produsele, cum este Pantofi senzationali (pe langa un design urat si tipator, nu exista nici un detaliu despre autor/vanzator, produsele nu sunt sustinute cu articole sau povesti, nici macar cu o scurta descriere, nu afiseaza pret, materialul utilizat, ba mai mult, face reclama unui curs de autoaparare desi este un blog dedicat pantofilor).

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Dar si blogurile dedicate, despre care am tot vorbit de-a lungul serialului sunt prezente printre nominalizari. Acestea sunt blogurile prin care autorul/autorii incearca sa se afirme intr-un domeniu anume (fotografie, moda, turism, culinar, etc.). Cerintele pentru acest gen de blog sunt mai stricte, pentru ca trebuie sa respecte reguli de management si marketing specifice oricarei mici afaceri. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.