Ubuntu pentru studenti

Scris de

Daca pentru unii studenti scoala a inceput deja cu RR-urile, cei mai multi sunt asteptati sa invadeze centrele universitare de saptamana viitoare. Ocazie numai buna sa se puna cu burta pe carte. Sau pe laptop, dupa caz.

Cum se apropie deschiderea oficiala a anului si mai stim si ca studentii sunt saraci (“studentul este frate cu cartoful” zicea o vorba de pe cand ne tarsam si noi picioarele la cursuri), un laptop la mana a doua este accesibil aproape oricui. Acum, laptopurile sau netbookurile pot fi transformate in adevarate instrumente pentru studiu. UberStudent este o versiune a celebrei distributii pentru Linux special realizate pentru studenti.

Firefox are o alta infatisare, special facuta pentru citirea pe net si pentru a lua note, si de asemenea, contine bookmark-uri pentru studii, carti si alte lucruri academice. UberStudent vine si cu aplicatia Zotero, care urmareste referintele din carti si exista si editare de text si unelte pentru realizarea de prezentati, dincolo de ceea ce un Ubuntu standard ofera.

La cum arata si ce face este exact o unealta pentru munca adevarata nu lalaiala pe net, care sa salveze timp pentru iesitul cu prietenii sau joaca pe telefon.

Este liber la descarcare si ar trebui sa mearga pe orice calculator. Si asa scapati si de eventualele raiduri anti-piraterie de prin campusuri.

Sursa: Lifehacker
Sursa foto: Lifehacker

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.