Ubuntu va veni pe tablete si telefoane

Scris de

Canonical a anuntat ca vrea sa extinda folosirea distributiei Ubuntu Linux pe tablete, telefoane si alte dispozitive mobile interactive.

In fiecare zi utilizatorii calculatoarelor incep sa isi faca sarcinile pe o serie mai extinsa de dispozitive de forma diferite, a explicat Mark Shuttleworth, fondatorul Canonical. “Vrem sa aducem Ubuntu pe toate formele de calculatoare personale, telefoane, tablete si ecrane inteligente”, a spus el. Conform lui Shuttleworth, viitoarele aplicatii de Ubuntu vor avea “personalitati multiple” pentru diversele gadgeturi unde vor fi instalate.
“De exemplu, cand va rula pe un desktop, va avea o personalitate diferita fata de atunci cand va rula pe o tableta… Din punctul de vedere al unui dezvoltator, va fi o cantitate fenomenala a coerentei si refolosirii capabilitatilor centrale ale aplicatiei”, a mai spus el.

Desigur, Ubuntu are o mare batalie mare de dus pentru adoptia platformei in hiper-competitiva piata mobila, care este dominata acum de Google (Android) si Apple (iOS).
Totusi, Shuttleworth crede ca recent-introdusa interfata Unity pune Canonical intr-o pozitie potrivita pentru a construi o familie coerenta de interfete pentru aplicatii.

Daca punem la socoteala ca Oneiric adauga suport pentru procesoarele ARM, nu e prea departe de vazut in viitor mobile cu Ubuntu. Canonical nu a lansat vreun produs, dar fondatorul sau spera ca sistemul de operare sa fie gata si livrat in electronice pana la aparitia versiunii 14.04. Adica 2014.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.