Un actionar cheama in justitie consiliul director al HP

Scris de

Scandalul de la HP ia proportii. Un actionar a dat in judecata consiliul director al gigantului IT pe motiv ca a incalcat principiile de conduita si de guvernanta corporativa ale companiei. Sunt acuzati toti cei zece membrii ai consiliului, inclusiv fostul director general Mark Hurd, care a demisionat de curand in urma unor acuzatii de hartuire sexuala.

Plangerea a fost facuta la Curtea Superioara din California de o firma de avocatura din Connecticut, Scott+Scott LLP, in numele Brockton Contributory Retirement System.

Consiliul este acuzat ca i-a permis lui Hurd sa conduca compania „ca pe propriul fief” si il critica pe fostul sef al HP ca a angajat „un fost concurent la emisiuni TV fara experienta in industria IT”. Este vorba de Jodie Fisher, persona care l-a acuzat pe Hurd de hartuire.  Ca urmarare a acestor lucruri, imaginea HP a fost intinata iar valoarea actiunilor a scazut. In urma scandalului capitalizarea companiei a scazut cu 9 miliarde de dolari.

Reprezentantii HP nu au comentat pe marginea subiectului.

Sursa: Computerworld
Sursa foto: Business Pundit

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.