Un presedinte Google e fan iPad

Scris de

Daca Google si Apple se dueleaza pe din ce in ce mai multe piete si clienti, mai ales in domeniul industriei mobilelor, asta nu inseamna ca executivii Google nu aprecieaza gadgeturile rivalului.

Dave Girouard, presedintele Enterprise al Google, a petrecut o buna portiune din pranzul sau cu jurnalistii la San Francisco vorbind despre iPad si de ce succesul sau este bun pentru Google.
El spune ca la intalnirile cu diversi executivi care au iPad e foarte usor sa-i convinga sa foloseasca Google Apps, precum Gmail sau Google Docs.

Google nu are vremuri usoare cu aplicatiile, din moment ce iPad este in natura sa despre aplicatii native, pe cand la Google acestea sunt bazate pe internet. Plus faptul ca Google are ceva probleme in a-i fi aprobat aplicatiile. Totusi, Girouard spune ca atat iPad cat si sistemele care vor folosi sistemul sau de operare Chrome OS, face parte dintr-o noua clasa de dispozitive care vor folosi servere de pe internet pentru operatiuni (cloud computing -nr). Google sustine ca acestea vor fi mai ieftine ca un calculator cu Windows sau Mac, vor fi mai usor de inlocuit si isi vor stoca majoritatea aplicatiilor lor online.

Totusi, Girouard recunoaste ca acestea nu vor multumi pe toata lumea; acei executivi cu iPad tot PC-uri vor avea pe birou. Dar vor fi suficiente pentru majoritatea.
Girouard a spus ca cea mai mare greseala a fost gruparea conversatiilor pe email in threaduri. Multora le place, ba chiar Microsoft a adoptat recent o solutie similara in Outlook. Dar pe altii ii inebuneste. Asa ca Google va adauga o optiune “unthread” in inbox.

Girouard a mai declarat ca diferitele aplicatii au de suferit pentru ca au fost construite separat si sunt putin integrate una cu alta. Dar Google lucreaza la ele sa le imbunatateasca.

Sursa: Venturebeat
Sursa foto: Venturebeat

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.