Caricaturistul Paul Conrad a incetat din viata

Scris de

Paul ConradPaul Conrad, cel care a impuns mai bine de 50 de ani cu desenele sale presedintii americani, de la Truman la George W. Bush, a murit duminica la varsta de 86 de ani. Fostul angajat al ziarului Los Angeles Times a decedat din cauze naturale in resedinta sa din LA, inconjurat de familie.

Caricaturile sale politice, pentru care a castigat de trei ori premiul Pulitzer, l-au facut pe Conrad dusman declarat al lui Richard Nixon. Cand Nixon a demisionat din functie, Conrad a desenat un elicopter plecand de la Casa Alba, sub care a scris: “Unul a zburat peste cuibul cucului”.

Intr-un interviu din anul 2006, realizat de Associated Press, Paul Conrad a declarat despre Nixon: “Am avut doua ganduri despre Nixon. In primul rand, cum s-a intamplat ca un idiot ca devina presedinte. Si al doilea: cat de repede vom scapa de el. Aproape acelasi lucru se aplica si in cazul lui Bush”.

Paul Conrad s-a nascut in Iowa, intr-o familie modesta, tatal sau fiind lucrator la caile ferate. Caricaturistul a luptat in Pacific in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dupa care a absolvit Facultatea de Arta din Iowa. Cariera sa a inceput dupa ce un prieten l-a convins sa realizeze caricaturi pentru ziarul facultatii.

Sursa: Associated Press
Sursa foto: Loc.gov

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.