Dupa Google, nici Apple nu suporta frenezia bloggerilor-jurnalisti

Scris de

Dupa ce Eric Schmidt, seful Google, a jignit comunitatea de bloggeri, nici Apple nu e prea fericita cu frenezia celor care urmaresc constant sectorul de IT.

Intrebat fiind la un eveniment organizat de AllThingsD (din cadrul conglomeratului media News Corp al lui Rupert Murdoch– nr), Steve Jobs, directorul executiv al Apple, a spus el nu vrea ca America “sa devina o natiune de bloggeri”. “Cred ca avem nevoie de supravegherea editoriala mai mult ca oricand. Orice am putea face pentru a ajuta ziarele sa gaseasca noi metode prin care sa fie platite, sunt pentru” a spus Jobs la eveniment. El a mai completat ca oamenii sunt dornici sa plateasca pentru continut media si ca ziarele si firmele nu cer bani atat de agresiv pe cat ar trebui.

In cadrul aceluiasi eveniment el a mai subliniat ca bloggerii din reteaua Gizmodo, care au prezentat prima oara in exclusivitate prototipul viitorului iPhone 4G, au incercat sa santajeze Apple si pe Jobs. El a completat ca multi prieteni i-au sugerat sa lase povestea sa curga, insa, Jobs spune ca firma fondata de el are niste principii si intentioneaza sa se tina de ele in continuare, indiferent de cine e vorba.
Eric Schmidt, seful Google, a avut si el probleme cu bloggerii de IT, care au prezentat opiniile exprimate de fosta sa sotie pe blogul ei.

Interesant, Jobs a mai declarat ca intai iPad era in lucru, dar un inginer si-a dat seama ca ecranul tactil si forma sunt mult mai potrivite pentru un telefon. In privinta sinuciderilor de la fabricile Foxconn din China, unde se produc si iPhone si iPad, Jobs a spus ca nu e o munca foarte grea si ca muncitorii au chiar restaurante si piscine. Totusi este tulburator. Foxconn a anuntat astazi ca mareste salariile angajatilor cu 30%, dupa ce 10 oameni s-au sinucis pana acum in 2010 la uzinele sale.

Sursa: AllThingsD.com
Sursa foto: Fast Company

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.