Fiji inchide ziarului lui Murdoch, Fiji Times

Scris de

Regimul militar din Insulele Fiji vrea sa inchida cel mai mare ziar al tarii, Fiji Times, din cauza campaniilor de presa considerate a fi impotriva interesului national. Statul a emis un decret prin care grupul News Corporation trebuie sa vanda sau sa inchida cotidianul detinut de patronul de presa australian Rupert Murdoch.

Noile reguli statale din Fiji prevad ca toate organele media sa fie detinute in proportie de 90% de un grup sau o personalitate locala.

Prim-ministrul  Noii Zeelande, John Key, a condamnat decretul, cerand din nou revenirea la democratie in Fiji. El considera ca a interzice mass-media si a spune sa fie vandut ziarul inseamna sa traversezi Rubiconul, adica sa nu mai existe cale de intoarcere. Decretul este un atac fata de libertatea de exprimare si democratie, a adaugat Key.

Ministrul australian de Externe, Stephen Smith, a declarat ca a impune ca ziarele sa fie proprietati locale este in detrimental economiei statului, deja compromisa prin rasturnarea Guvernului in 2006.

Fiji Times, cel mai vechi si mai important ziar al Insulelor Fiji, dateaza din 4 septembrie 1869. Fiji Times este o publicatie zilnica care face parte din grupul News Corporation si este patronata de catre fondatorul media Keith Rupert Murdoch.

Sursa: Le Monde
Sursa foto: Land-sea

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.