Presa internationala scrie despre deshumarea sotilor Ceausescu

Scris de

enne.ro/wp-content/uploads/Presa-internationala-scrie-despre-deshumarea-sotilor-Ceausescu-150×150.jpg” alt=”” width=”150″ height=”150″ />Ziare mari ca The New York Times, Telegraph sau Guardian scriu in editia de astazi despre deshumarea sotilor Ceausescu, la 21 de ani de la moartea acestora.

Potrivit surselor oficiale, Elena si Nicolae Ceausescu sunt ingropati la Cimitirul Ghencea Civil, insa cei trei copii ai sotilor au avut intotdeauna dubii asupra acestui lucru. La cererea familiei, ramasitele celor doi vor fi dezgropate si trimise la Institutul National de Medicina Legala, unde se vor face teste ADN. Probele prelevate de la cadavre vor fi comparate cu cele ale membrilor familiei inca ramasi in viata: Valentin Ceausescu, fiul celor doi si Ion Ceausescu, fratele conducatoului. Astfel, se va putea cunoaste cu siguranta daca ramasitele sunt sau nu ale sotilor Ceausescu.

La mormant a fost prezent Mircea Oprean, ginerele dictatorului, care sustine ca a recunoscut caciula si haina socrului din ziua in care a fost executat. Acesta este aproape sigur ca ramasitele apartin socrilor. Tot el declara ca ramasitele socrului s-au pastrat mult mai bine decat cele ale Elenei Ceausescu.

Cele trei publicatii scriu si despre viata politica a lui Ceausescu, dar si despre momentul revolutiei si despre ultimele ore din viata sotilor.

Sursa: New York Times, Telegraph, Guardian
Sursa foto: BBC

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.