The Daily, prima publicatie care apare numai pe iPad

Scris de

Apple si News Corp se pregatesc sa lanseze The Daily, prima publicatie care va putea fi citita numai de pe tableta iPad. Asta inseamna ca va fi o platforma de stiri care nu va avea nici macar un site pe internet. Descarcarea fiecarei noi editii a The Daily va costa 0,99 centi.

Publicatia va debuta candva in primavara lui 2011. Pentru noua platforma, directorul News Corp, Rupert Murdoch, a angajat 100 de jurnalisti. In fruntea The Daily va fi numitĀ Jesse Angelor, fostul managing editor al The New York Post.

Murdoch a crezut intotdeauna ca tableta Apple va fi un dispozitiv care “va schimba regulile jocului”. Daca numai 5% din cei 40 de milioane de utilizatori ai iPad se aboneaza la The Daily, publicatia va fi un succes. (Daca va fi un fiasco, Murdoch are o scuza – cei aproape 80 de ani ai sai.)

Noua platforma de stiri va avea o abordare generalista, serioasa, insa nu se va feri sa abordeze si subiecte potrivite pentru un tabloid, scrie Mashable. Mai mult, se va pune mare accent pe continutul video, despre care si Nick Denton, proprietarul retelei de bloguri Gawker, crede ca reprezinta viitorul in media.

Intrebarea care se pune este: vor plati oamenii aproape un dolar pe o editie a The Daily, atata vreme cat pot avea acces gratuit la marea majoritate a stirilor care apar pe platforma la alte publicatii online? Voi ce parere aveti?

Sursa: Mashable
Sursa foto: Fast Company

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] ce Rupert Murdoch si imperiul sau media, News Corp, au deschis balul cu The Daily, prima publicatie prezenta exclusiv pe iPad, miliardarul Richard Branson urmeaza […]

  2. Edu says:

    Just love this song a true voice in a much too manufactured world. Check out Martin Carter Stay’ too. I have heard this guys stuff and his first video is oilnne now!

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.